Αποκλεισμός-σοκ για τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ από την Ανεσί της δεύτερης κατηγορίας (2-2,6-7)

Παίκτες Ανεσί

i

© SS Youtube

Αποκλεισμός-σοκ για τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ από την Ανεσί της δεύτερης κατηγορίας (2-2,6-7)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:10 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 01:53 - 02.03.2023

Η πορεία της Μαρσέιγ στο Coupe de France ολοκληρώθηκε με τον πιο άδοξο τρόπο, αφού η ομώνυμη ομάδα από την μικρή πόλη Ανεσί κατάφερε να γράψει ιστορία περνώντας στα ημιτελικά (2-2,6-7).

Ένα ονειρικό βράδυ είχαν οι παίκτες, οι φίλαθλοι κ.ο.κ. της Ανεσί, μετά την μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Coupe de France. Η ομάδα της β' κατηγορία οδήγησε το παιχνίδι κόντρα στη Μαρσέιγ στα πέναλτι και η διαδικασία της... ρωσικής ρουλέτας είχε νικήτρια την ίδια.

Το ματς αυτό καθαυτό δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες όμως το γκολ τελικά ήρθε για τους γηπεδούχους, όταν ο Βερετούτ πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 20'. Απο εκεί και έπειτα το χάος... 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ντιόν βρέθηκε στην άκρη της περιοχής και με ένα όμορφο σουτ έφερε το ματς στα ίσα, δίνοντας ελπίδα στους φιλοξενούμενους. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μουανγκά «πάγωσε» το Βελοντρόμ και έθεσε την ομάδα του σε τροχιά πρόκρισης, κάνοντας το 1-2.

Τα πάντα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει για τη Μαρσέιγ, μετά το χαμένο πέναλτι του Αλέξις Σάντσες στο 85', εντούτοις οι «Ολύμπιοι» πήραν τελικά το γκολ ελάχιστα δευτερόλεπτα (90+7) πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη, με τον Μουγκέ.

Η Ανεσί κλήθηκε να εκτελέσει πρώτη στη διαδικασία των πέναλτι και ο Κασί δεν ευστόχησε από τη λευκή βούλα. Ακολούθησε μία μάχη μέχρι τελικής πτώσης και εν τέλει, χάρη στον μοιραίο για την Μαρσέιγ, Μπαλέρντι, η πόλη των 125 χιλ. κατοίκων πανηγύρισε μία απίθανη πρόκριση.