Αραούχο: Ο φτωχοδιάβολος από Μπόκα και Μπάρτσα
i

Αραούχο/©Intime

Αραούχο: Ο φτωχοδιάβολος από Μπόκα και Μπάρτσα

Κώστας Τσίλης 08:43 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 13.12.2022

Πως ο Αραούχο με τις «αξίες» του, κέρδισε την απόλυτη αγάπη των οπαδών της ΑΕΚ και τον απόλυτο σεβασμό όλων των αντιπάλων

Στα πρώτα άγουρα ποδοσφαιρικά του χρόνια, όταν κυρίως διαμορφώνεται ο χαρακτήρας, ο Σέρχιο Αραούχο έπαιξε σε δυο από τα πιο διάσημα ντέρμπι μίσους που υπάρχουν στον πλανήτη μας. Μπόκα - Ρίβερ και Μπαρτσελόνα - Ρεάλ. Θα μπορούσε να είχε "ποτιστεί" με ποδοσφαιρικό μίσος. Στο πικ της καριέρας του, όταν "καιγόταν" το Ελ Βενιζέλος για την υποδοχή του, έβαζε γκολ σ' όλους τους παραδοσιακούς αντιπάλους της ΑΕΚ. Θα μπορούσε να πορευτεί με την σκέψη πως μόνο αυτό μετράει. 

Όμως ο δρόμος που τράβηξε ο Αραούχο, δεν ήταν αυτός, ο εύκολος. "Οι γονείς μου, μου έδωσαν κάποιες αξίες", θα πει ο Σέρχιο όταν παρέλαβε το βραβείο για το fair play της χρονιάς στην χθεσινή εκδήλωση του ΠΣΑΠΠ. Είναι οι αξίες που έκαναν τον Αραούχο στο περυσινό ματς με τον Άρη, μετά το γκολ ποίημα που πέτυχε, να πανηγυρίσει σχηματίζοντας με τα δάκτυλα του το γράμμα "Α", του δολοφονημένου Άλκη. Και να προσευχηθεί για την μνήμη του. 

Συγκλόνισε η μητέρα του Άλκη στη βράβευση του Αραούχο: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:57 - 12.12.2022

Συγκλόνισε η μητέρα του Άλκη στη βράβευση του Αραούχο: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο»

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού βράβευσαν τον Σέρχιο Αραούχο στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ, με τη μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου να δηλώνει πως στο πρόσωπο του Αργεντίνου φορ βλέπει έναν γιο.

Είναι οι ίδιες αξίες, που έκαναν τον Σέρχιο, μόλις λίγες μέρες μετά το φονικό, να πανηγυρίσει γκολ απέναντι στον Απόλλωνα, κρατώντας ένα ματωμένο μπλουζάκι που έγραφε "μην με κτυπάτε άλλο". Είναι οι ίδιες αξίες, που σ' ένα ταξίδι στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάη, εν μέσω Play Offs, τον οδήγησαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης για να αφήσει την φανέλα του και ένα λουλούδι. 

Προφανώς οι ίδιες αξίες, ήταν αυτές που έκαναν τον Αραούχο, σε περυσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, να πλησιάσει μετά την λήξη στην εξέδρα και να δώσει την φανέλα του σ' έναν φίλαθλο που του την ζήτησε. Μετά από βαριά ήττα και γνωρίζοντας καλά πως στο γήπεδο δεν υπήρχαν φιλοξενούμενοι οπαδοί της ΑΕΚ

Φυσικά και είναι οι ίδιες αξίες, που τον οδήγησαν πέρυσι, όταν το οικοδόμημα της ΑΕΚ έδειχνε να καταρρέει με θόρυβο, να βγει μπροστά, να πάρει ευθύνες πάνω του αλλά και να αποδώσει ευθύνες. Είναι αυτές οι ίδιες οι αξίες, που τον έκαναν να ζητήσει να μπει στην αποστολή και να παίξει έστω και λίγο στο περυσινό ματς των Play Offs με τον Άρη, παρόλο που δεν είχε ακόμα αποθεραπευτεί από βαριά θλάση. Αλλά "τώρα δεν μπορώ να αφήσω την ομάδα", ήταν η ατάκα του. 

Αυτές λοιπόν "οι αξίες που μου έδωσαν οι γονείς μου" και τις οποίες επικαλέστηκε χθες ο Αραούχο, είναι που του έδωσαν την απόλυτη αγάπη από τον κόσμο της ΑΕΚ και παμψηφεί στα μάτια του κόσμου το χρίσμα του ιδανικού αρχηγού. Που του έδωσαν αποδοχή, σεβασμό και χειροκρότημα και στην Λεωφόρο και στο Κλεάνθης Βικέλίδης και ίσως σ' όλα τα "εχθρικά" γήπεδα. Είναι βλέπετε, αυτές οι αξίες που έχουν κάνει τον Αραούχο να δίνει τον ορισμό του πραγματικού ποδοσφαίρου. Αυτού του ποδοσφαίρου που πραγματικά θέλει ο κόσμος και το βλέπει στα μάτια και στις κινήσεις αυτού του παιδιού από το Μπουένος Άιρες.