Συγκλόνισε η μητέρα του Άλκη στη βράβευση του Αραούχο: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο»
i

Η βράβευση του Αραούχο από τους γονείς του Άλκη στα βραβεία ΠΣΑΠΠ / © Intime

Συγκλόνισε η μητέρα του Άλκη στη βράβευση του Αραούχο: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο»

Sportal newsroom 19:57 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 12.12.2022

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού βράβευσαν τον Σέρχιο Αραούχο στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ, με τη μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου να δηλώνει πως στο πρόσωπο του Αργεντίνου φορ βλέπει έναν γιο.

Το βραβείο «Fair Play» κέρδισε ο Σέρχιο Αραούχο στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ για τον υπέροχο πανηγυρισμό του που τίμησε τη μνήμη του Άλκη μετά από γκολ του, με τους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου να βραβεύουν τον Αργεντινό επιθετικό κι εκείνος να τους το επιστρέφει.

Μάλιστα, η μητέρα του Άλκη συγκλόνισε με τη δήλωση της, τονίζοντας ότι στο πρόσωπο του άσου της ΑΕΚ βλέπει έναν ακόμα γιο.

«Εγώ από την πλευρά μου αυτό που έχω να πω ότι οι γονείς μας μου έμαθαν να κουβαλάω κάποιες αξίες. Ήταν μια πολύ κακή στιγμή που έγινε ταυτόχρονα με έναν αγώνα. Όλοι είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά, αλλά όλοι είμαστε άνθρωποι».

«Περίμενα εκείνη τη στιγμή, γιατί είχα στο μυαλό μου να τιμήσω την οικογένεια του Άλκη. Περίμενα οποιαδήποτε στιγμή για να αφιερώσω αυτό το γκολ. Θα ήθελα να δώσω το βραβείο αυτό στους γονείς του Άλκη», ανέφερε ο Σέρχιο Αραούχο.

Στη συνέχεια μίλησαν οι γονείς του Άλκη, με τον πατέρα του να παίρνει πρώτος τον λόγο: «Είναι η πρώτη στιγμή που συναντώ τον κ. Αραούχο. Σας ευχαριστώ όλους. Μας έκανε να συγκινηθούμε με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ο φανατισμός φέρνει βία. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα. Ένα άθλημα που ενώνει».

«Να μάθουμε να χειροκροτάμε και τους αθλητές όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και των άλλων ομάδων. Πρέπει με τη στάση μας να δείξουμε πως δεν δεχόμαστε στο ποδόσφαιρο άτομα με παραβατικές συμπεριφορές. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

Τέλος, η μητέρα του απευθυνόμενη προς τον Σέρχιο Αραούχο, είπε: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο. Έναν ακόμα γιο μου».