Η ΑΕΚ κοιτάζει παντού στην αγορά, αλλά προτεραιότητα έχει ο στόπερ
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ κοιτάζει παντού στην αγορά, αλλά προτεραιότητα έχει ο στόπερ

Κώστας Τσίλης 08:54 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 12.12.2022

Στην Ένωση εξετάζουν τα πάντα για κινήσεις ενίσχυσης τον Γενάρη, αλλά το κέντρο της άμυνας είναι σε πρώτο πλάνο

Για τους ανθρώπους της ΑΕΚ η μεταγραφική ενίσχυση είναι μια συζήτηση που ουσιαστικά δεν κλείνει ποτέ και καθόλου. Οριστικές αποφάσεις για συγκεκριμένες κινήσεις και πολύ περισσότερο για συγκεκριμένους στόχους, ακόμα δεν έχουν ληφθεί. Υπάρχει σίγουρα ανοιχτά αφτιά και μάτια για αξιόλογες ευκαιρίες ανεξαρτήτως θέσης. Όπως έγινε τον Σεπτέμβρη με τον Πάολο Φερνάντες.  Όμως, η πιο συγκεκριμένη μεταγραφική σκέψη που βρίσκεται στο τραπέζι, αφορά το κέντρο της άμυνας.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φτιάξει το περασμένο καλοκαίρι, μέσα από την απόκτηση του Βίντα και του Μουκουντί, ίσως το καλύτερο δίδυμο κεντρικών αμυντικών του πρωταθλήματος. Επίσης σε σχέση με πέρυσι, ο Μήτογλου έχει κάνει άλματα προόδου και συνιστά πλέον εξαιρετικά αξιόπιστη λύση. Ωστόσο, κανένας προπονητής δεν κοιμάται... ήσυχος με δυο εξαιρετικούς κεντρικούς αμυντικούς για βασικές επιλογές, συν μια αξιόπιστη εναλλακτική από τον πάγκο. 

Ο Τζαβέλλας ήδη σχεδόν από την αρχή της σεζόν άρχισε να δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους υψηλούς ρυθμούς στους οποίους δουλεύει η αγωνιστική μηχανή της ΑΕΚ. Ενώ στην μίνι προετοιμασία που έγινε τώρα στην Ολλανδία, είχε δυο απανωτούς τραυματισμούς. Και σε συνδυασμό με την απουσία του Βίντα στο Παγκόσμιο κύπελλο, ουσιαστικά ο Αλμέιδα βρέθηκε μόλις με δυο διαθέσιμους στόπερ. Κάτι που μπορεί να επαναληφθεί στον απαιτητικό δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, που έχει και τα playoffs και το Kύπελλο. 

Γι αυτό και η κυρίαρχη σκέψη τόσο στο μυαλό του Αλμέιδα, όσο και κατ' επέκταση στις συζητήσεις που γίνονται στο μεταγραφικό τραπέζι, αφορά μια κίνησης ενίσχυσης τον Γενάρη στο κέντρο της άμυνας. Ενδεχομένως και μ' έναν στόπερ που θα έχει διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με τους υπάρχοντες. Ειδικά στο κομμάτι της ταχύτητας. Φυσικά, στην ΑΕΚ θέλουν μια λύση ποιοτική, που να μπορεί και να κουμπώσει στο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο μήνα Γενάρη. Αλλά αυτό μοιάζει να έχει την δεδομένη στιγμή προτεραιότητα. 

Όσον αφορά το θέμα του αριστερού μπακ, επίσης υπάρχει στο τραπέζι μετά τον τραυματισμό του Μοχαμάντι. Όμως, η συζήτηση θα μπορεί να γίνει με πιο ξεκάθαρους όρους, όταν θα γίνει η επέμβαση στον Ιρανό μπακ και υπάρξει σαφής εικόνα για το διάστημα που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. Σίγουρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αλλά κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν δεν υπάρχει.