ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ψάχνει λύσεις για τον περίπλοκο Δεκέμβρη
i

Ματίας Αλμέιδα/©Ιntime

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ψάχνει λύσεις για τον περίπλοκο Δεκέμβρη

Κώστας Τσίλης 12:25 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 10.12.2022

Ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να διαχειριστεί τρία ματς μέχρι και το τέλος του μήνα, με πολλές και σημαντικές απουσίες

Η αυλαία της μίνι χειμερινής προετοιμασίας της ΑΕΚ λόγω της διακοπής για το Μουντιάλ, έπεσε με το χθεσινό (9/12) φιλικό απέναντι στον ΟΦΗ. Για σήμερα, Σάββατο (10/12), ο Ματίας Αλμέιδα έχει δώσει στους ποδοσφαιριστές του ρεπό και από Κυριακή (11/12) η ομάδα μπαίνει ξανά σε ρυθμούς επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Υπάρχει την Πέμπτη (15/12) το παιχνίδι κυπέλλου με την Κηφισιά και κατόπιν ακολουθούν ακόμα δυο επίσημα ματς μέχρι το τέλος του μήνα. 

Για τον Αλμέιδα αυτό το αγωνιστικό πρόγραμμα που υπάρχει μέσα στο Δεκέμβρη, μοιάζει μ' έναν περίπλοκο γρίφο, στον οποίο καλείται να βρει τις λύσεις. Και αυτό διότι ο Αργεντινός τεχνικός θα κληθεί να φτιάξει ένα αγωνιστικό πλάνο γι αυτά τα τρία ματς, έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες. Τόσο στην αμυντική, όσο και στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ. 

Στα μετόπισθεν ο Αλμέιδα θα πρέπει να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Μοχαμάντι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όχι μόνο για τα τρία ματς του Δεκέμβρη, αλλά από τον Γενάρη πιθανότατα θα προκύψει και προσθήκη παίκτη από την μεταγραφική αγορά. Επίσης πρέπει να πορευτεί στο κέντρο της άμυνας μόνο με τον Μουκουντί και τον Μήτογλου, καθότι ο Βίντα θα βρίσκεται στο Κατάρ τουλάχιστον μέχρι τις 17 του μηνός, ενώ ο Τζαβέλλας είναι νοκ άουτ με θλάση. 

Όσο για την επίθεση, εκεί τα πράγματα μοιάζουν ακόμα πιο περίπλοκα. Κυρίως στα δυο άκρα. Ο Φερνάντες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι και την 1η του Γενάρη. Ο Τσούμπερ «τρέχει» για να προλάβει να είναι έτοιμος για το ματς με την Λαμία στις 21 Δεκέμβρη, αλλά ακόμα είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει. Το ίδιο ισχύει και για τον Άμραμπατ, αλλά για το παιχνίδι με τον Βόλο στις 28 του μηνός. Ο Γκατσίνοβιτς συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα μπει ξανά σε φουλ ρυθμούς. Ενώ για τον Ελίασον είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει κουβέντα. 

Όπερ σημαίνει πως ο Αλμέιδα, ειδικά γι αυτά τα τρία παιχνίδια που έχει η ΑΕΚ μπροστά της μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη, θα έχει στα χέρια του ένα πολύ μακρύ απουσιολόγιο. Και θα πρέπει να βρει τις λύσεις για να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά. Βεβαίως είναι γεγονός πως ο Αργεντινός τεχνικός έχει αποδείξει ήδη πολλές φορές, πως έχει τον τρόπο του να βρίσκει τις απαντήσεις, σε κάθε αγωνιστικό γρίφο.