Ο Βίντα βοήθησε τον Μήτογλου να γίνει η αξιόπιστη εναλλακτική του λύση
i

Ντομαγκόι Βίντα, Σίμος Μήτογλου/©intime

Ο Βίντα βοήθησε τον Μήτογλου να γίνει η αξιόπιστη εναλλακτική του λύση

Κώστας Τσίλης 13:53 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 08.12.2022

Ο Κροάτης στόπερ της ΑΕΚ παραμένει στο Μουντιάλ, αλλά ο Αλμέιδα δεν έχει καμία ανησυχία με το διαθέσιμο κεντρικό αμυντικό δίδυμο

Η αλήθεια είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα σ' αυτή την πρώτη τριάδα επίσημων αγώνων που έχει μπροστά της η ΑΕΚ μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, έχει να διαχειριστεί μια σειρά από αγωνιστικά προβλήματα. Θα πρέπει να βρει λύσεις για να καλύψει μια σειρά από κενά. 

Ένα απ' αυτά τα κενά, είναι πολύ πιθανό να προκύψει λόγω του Μουντιάλ. Ο Ντομαγκόι Βίντα εξακολουθεί να έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Κροατίας. Παίζει παιχνίδι για την "οκτάδα" της διοργάνωσης το προσεχές Σάββατο (10/12). Ακόμα και αν η Κροατία ηττηθεί και αποκλειστεί από τη συνέχεια, ο Βίντα φυσικά δεν θα επιστρέψει κατευθείαν στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Θα χρειαστεί μια άδεια σαν αυτή που πήραν όλοι οι διεθνείς που ήταν στο Μουντιάλ, για να αποφορτίσει σώμα και μυαλό. 

Επομένως δεδομένα δεν θα προλάβει να είναι παρών στο ματς του κυπέλλου στις 15 του Δεκέμβρη με την Κηφισιά. Ενώ πολύ πιθανό να μην είναι απολύτως έτοιμος ούτε για το παιχνίδι πρωταθλήματος στις 21 του μηνός με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πολύ περισσότερο αν η Κροατία προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Πάντως, αυτό το ζήτημα με τον Βίντα, είναι από εκείνα που "πονοκεφαλιάζουν" λιγότερο τον Ματίας Αλμέιδα. Όχι επειδή ο Βίντα δεν είναι σημαντικός. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό. Όμως η τεράστια βελτίωση που έχει ο Σίμος Μήτογλου στην φετινή σεζόν και η καλή αγωνιστική εικόνα που δείχνει ως "ταίρι" του Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, κάνει τον Αργεντινό τεχνικό να αισθάνεται ασφάλεια. 

Προφανώς αυτό έχει να κάνει με το πόσο πολύ έχει δουλέψει ο Μήτογλου. Ωστόσο τα εύσημα πηγαίνουν και στον Βίντα. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός με την εμπειρία του και την προσωπικότητα του, έχει βοηθήσει πολύ μέσα από την δουλειά στις προπονήσεις, τον Έλληνα στόπερ. Επί της ουσίας ο Βίντα έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε να μπορέσει να γίνει ο Μήτογλου μια εξαιρετικά αξιόπιστη δική του εναλλακτική λύση, στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ.