Γκάλο στο Sportal.gr: «Αξέχαστη η ασίστ στον Γιακουμάκη κόντρα στον Ολυμπιακό»
i

Ο Ροντρίγκο Γκάλο με τη φανέλα της ΑΕΚ/©Intime

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γκάλο στο Sportal.gr: «Αξέχαστη η ασίστ στον Γιακουμάκη κόντρα στον Ολυμπιακό»

Κώστας Τόπας 09:11 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 09.12.2022

Ο Ροντρίγκο Γκάλο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και μέσω του Sportal.gr διηγείται όλες τις αναμνήσεις από την ποδοσφαιρική του καριέρα, τις στιγμές που έζησε με ΑΕΚ, Παναιτωλικό και Ατρόμητο αλλά και για την πορεία της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο πρώην πλέον δεξιός μπακ, μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2013, για λογαριασμό του Παναιτωλικού. Με τα «καναρίνια» αγωνίστηκε μια σεζόν με 34 συμμετοχές δύο γκολ και πέντε ασίστ. Δύο χρόνια μετά επέστρεψε προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Στην Ένωση ήταν για τέσσερα χρόνια και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο. 

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έπαιξε τα περισσότερα ματς στην καριέρα του, έχοντας συνολικά 160 συμμετοχές με 8 γκολ και 19 ασίστ. Το 2019 έμεινε ελεύθερος και έγινε κάτοικος Περιστερίου για χάρη του Ατρομήτου. Σε δύο σεζόν είχε 54 συμμετοχές, τρία γκολ και έξι ασίστ. Τελευταίο σταθμό στην καριέρα του, αποτέλεσε η πορτογαλική Κάζα Πία, όπου την περασμένη σεζόν μέτρησε 18 συμμετοχές με δύο ασίστ.

Μιλώντας στο Sportal.gr ο Ροντρίγκο Γκάλο θυμάται όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις της ποδοσφαιρικής του καριέρας, τα γκολ, την ασίστ κόντρα στον Ολυμπιακό που έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, την ζωή του στην Ελλάδα, τα πλάνα που έχει στο μέλλον αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Πώς πήρες την απόφαση να αποσυρθείς από την ενεργό δράση;

«Σκεφτόμουν την απόσυρση από την ενεργό δράση από την περυσινή σεζόν. Τώρα όμως πήρα την απόφαση γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα, λόγω και της ηλικίας μου. Θα μπορούσα να αγωνιστώ γι’ ακόμη ένα χρόνο, αλλά δεν είναι εύκολο για εμένα και την οικογένειά μου να μετακομίσουμε κάπου για αυτό το διάστημα».

Τι έχεις να θυμάσαι από την ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Εχω πολλές αναμνήσεις οι οποίες θα μου μείνουν αξέχαστες. Όχι μόνο οι τίτλοι αλλά και πολλά εκτός γηπέδου. Εζησα στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όλα τα γκολ που πέτυχα στην καριέρα μου τα θυμάμαι. Δεν είχα πάντα πολλές ευκαιρίες για να σκοράρω, αλλά όταν έσπρωχνα την μπάλα στα δίχτυα ήταν κάτι ξεχωριστό για εμένα».

Υπάρχει κάποιο highlight που θα έχεις να θυμάσαι;

 «Το να παίζω 15 χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι κάτι υπέροχο. Ολοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Απ’ όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα έχω καλές εμπειρίες που θα τις θυμάμαι για πάντα. Αυτό που ξεχωρίζω ως highlight ήταν η ασίστ που έβγαλα στον Γιακουμάκη, κόντρα στον Ολυμπιακό και βοήθησα να κερδίσουμε το παιχνίδι και στη συνέχεια να φτάσουμε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Πώς ήταν η θητεία σου στην ΑΕΚ;

«Εχω πει πολλές φορές ότι τα τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ ήταν φανταστικά. Εζησα σπουδαίες στιγμές με τη φανέλα της και απλά θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του κλαμπ».

Μοράν, Σιμόες, Γκάλο/©Intime

Στον Ατρόμητο;

«Στον Ατρόμητο δεν πετύχαμε τους στόχους μας, αλλά κι εκεί έζησα ωραίες στιγμές. Εκανα καλούς φίλους μέσα στην ομάδα. Τους αξίζουν τα καλύτερα».

Στον Παναιτωλικό; 

«Όταν πήγα στον Παναιτωλικό και δεν ήξερα τι θα βρω εκεί! Έμεινα όμως έκπληκτος όταν έφτασα στο Αγρίνιο. Το πάθος των φιλάθλων για την ομάδα, η στοργή που ένιωθα στους δρόμους και στο γήπεδο ήταν ξεχωριστά. Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ σημαντικός για εμένα στη ζωή μου, εκεί ξεκίνησα το ταξίδι μου στην Ελλάδα και γνώρισα αυτή την όμορφη χώρα».

Ξεχωρίζεις κάποιον προπονητή που συνεργάστηκες;

«Ολοι οι προπονητές ήταν σημαντικοί για εμένα. Θα ήταν άδικο να αφήσω κάποιον απ’ έξω. Εμαθα πολλά πράγματα απ’ όλους».

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες;

«Δύσκολο να επιλέξω κάποιον. Συνήθως τα μαρκαρίσματά μου στους εξτρέμ ήταν δύσκολα. Ακόμα και κόντρα στις ‘’μικρές’’ ομάδες, υπήρχαν παίκτες με τεχνική και δεξιότητες». 

Ξεχωρίζεις φέτος κάποια ομάδα;

«Μέχρι στιγμής Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι οι καλύτερες ομάδες με διαφορά. Είναι δύσκολο να χρίσω από τώρα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Ποια είναι τα πλάνα του Ροντρίγκο Γκάλο από εδώ και πέρα;

«Τώρα έφτασε η στιγμή να απολαύσω μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μου. Στιγμές που όταν ήμουν ποδοσφαιριστές δεν μπορούσα να ζήσω. Για την ώρα δεν σκέφτομαι την δουλειά με το ποδόσφαιρο, αλλά άμα λάβω κάποια πρόταση από την ΑΕΚ θα το συζητήσω. Τρέφω πολλά συναισθήματα γι’ αυτή την ομάδα».

Φυσικά η συζήτηση με τον Ροντρίγκο Γκάλο δεν θα μπορούσε να μην στραφεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πως βλέπεις το Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι στιγμής που διεξάγεται για πρώτη φορά στα μέσα μιας σεζόν;

«Το Κατάρ είναι μια ιδιαίτερη χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Είναι μια ωραία ευκαιρία για εκείνους να δείξουν ότι μπορούν να διοργανώσουν μία τέτοια διοργάνωση. Το ότι διεξάγεται στα μέσα της σεζόν πάντως δεν επηρεάζει την Βραζιλία, καθώς εδώ είναι καλοκαίρι. Οπότε είναι απόλαυση γι’ εμάς».

Ο Ροντρίγκο Γκάλο κόντρα στον Ολυμπιακό/©Intime

«Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, φυσικά ονειρευόμουν να παίξω για την εθνική ομάδα, αλλά μετά από λίγο καιρό, δεν το σκέφτηκα πολύ γιατί ήξερα ότι για να παίξω στην εθνική ομάδα, θα έπρεπε να παίξω για μια μεγάλη ομάδα».

Πως θυμάσαι τον εαυτό σου να βλέπει Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Διοργανώνοντας πάρτι σε κάθε παιχνίδι της Βραζιλίας, μαζί με φίλους, ντυμένοι και βαμμένοι όλοι στα χρώματα της χώρας μας. Εδώ ζουν την διοργάνωση έντονα. Ολοι οι δρόμοι είναι στολισμένοι και βαμμένοι. Όπως και τα καταστήματα. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πάρτι από τους δρόμους που διοργανώνουν οι οπαδοί».

Απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ, 2017-18/©Intime

Ποιον έχεις ξεχωρίσει έως τώρα από την Βραζιλία;

«Ο Νεϊμάρ είναι ο αστέρας της ομάδας, αλλά σε γενικές γραμμές η Βραζιλία έχει ένα πολύ καλό σύνολο. Ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές».

Εχεις παρακολουθήσει την πορεία των υπόλοιπων ομάδων;

«Αγγλία και Γαλλία είναι καλές ομάδες και τα έχουν πάει πολύ καλά έως τώρα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο όμως έχει πολλές εκπλήξεις. Το ποδόσφαιρο δεν σταματάει ποτέ να σε εκπλήσσει».