Πρώτα ο Χατζισαφί, μετά ο Σιντιμπέ

Εχσάν Χατζισαφί

i

Εχσάν Χατζισαφί/©Ιntime

Πρώτα ο Χατζισαφί, μετά ο Σιντιμπέ

Κώστας Τσίλης 13:31 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 07.12.2022

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την άμεση κάλυψη του κενού του Μοχαμάντι στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ

Προφανώς και μετά τα άσχημα μαντάτα για την σοβαρή ζημιά στον προσαγωγό του Μιλάντ Μοχαμάντι, όλα είναι ανοιχτά στην ΑΕΚ ως προς την διαχείριση του κενού στο αριστερό άκρο της άμυνας. Και φυσικά θα υπάρξουν και οριστικές αποφάσεις για το πως θα κινηθεί η ομάδα στην μεταγραφική αγορά, όταν ο Ιρανός μπακ θα κάνει την επέμβαση και θα υπάρξει ακριβής πρόβλεψη για το διάστημα της απουσίας του Ιρανού ακραίου.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όποια και αν είναι η οριστική απόφαση στην ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να καλύψει άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Βλέπετε, ο Μοχαμάντι αποτελούσε την βασική επιλογή στα περισσότερα από τα ματς του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Και πλέον ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις. 

Υπάρχει ο Εχσάν Χατζισαφί, που ξέρει πολύ καλά την θέση του αριστερού μπακ και την έχει καλύψει και επί των ημερών του Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ. Και υπάρχει και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, που πολλές φορές στην καριέρα του έχει κληθεί να μετακινηθεί στην αριστερή πτέρυγα. Το έχει κάνει μάλιστα και ο Αλμέιδα. Ακόμα και στο φιλικό που έδωσε η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή στην Ολλανδία, στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Σιντιμπέ. 

Όμως αυτό που φάνηκε και στη σημερινή (7/12) προπόνηση στα Σπάτα, είναι πως στο μυαλό του Αλμέιδα, το προβάδισμα για την θέση του αριστερού μπακ, το έχει ο Χατζισαφί. Και ο Σιντιμπέ ακολουθεί ως επιλογή. Ο Χατζισαφί, ο οποίος επέστρεψε από σήμερα ξανά στις προπονήσεις της ΑΕΚ μετά τις υποχρεώσεις του με την εθνική του Ιράν στο Μουντιάλ, κάλυψε σ' όλες τις ασκήσεις το αριστερό άκρο της άμυνα. Αντίθετα ο Σιντιμπέ, επίσης σ' όλες τις ασκήσεις, ήταν στην δεξιά πλευρά. Που είναι και η φυσική του θέση.