Ενας για όλους και όλοι για τον Μέσι! (vids)
i

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του/©Intime

Ενας για όλους και όλοι για τον Μέσι! (vids)

Κώστας Τόπας 12:44 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 15.12.2022

Οι σωματοφύλακες του Μέσι. Ένας για όλους και όλοι για τον «Pulga», ο οποίος την Κυριακή (18/12, 17:00) θα επιδιώξει κόντρα στην Γαλλία, να σκαρφαλώσει στην κορυφή του κόσμου μαζί με τους συμπαίκτες του, που θα πήγαιναν μέχρι και στον πόλεμο για εκείνον.

Ο Λιονέλ Μέσι κάνει το καλύτερο Μουντιάλ της καριέρας του. Αγωνιστικά, σε ανοδική τροχιά μετά τη χειρότερη, ομολογουμένως, σεζόν της καριέρας του, την πρώτη του με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ηθικά, απαλλαγμένος από την ευθύνη της ανομβρίας του σε τίτλους με το εθνόσημο. Το γραμμάτιο το ξεπλήρωσε με την κατάκτηση του Copa America το 2021, βάζοντας τέλος στην άγονη 27ετία των Γκαούτσος.

Αυτή τη φορά η Αργεντινή με πρωταγωνιστές τους Λιονέλ Μέσι και Χουλιάν Άλβαρες, επικράτησε 3-0 της Κροατίας και στο τέλος πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου την Κυριακή (18/12, 17:00) θα αντιμετωπίσει την Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ. Ολα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Αργεντινό αστέρα, ο οποίος βρήκε δίχτυα, «σέρβιρε» ασίστ και πλέον θέλει ακόμη ένα γκολ για να ισοφαρίσει τον Πελέ που έχει 12!

Η ανατριχιαστική κινηματογραφική περιγραφή του Πίτερ Ντρέρι για το μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

13:42 - 14.12.2022

Η ανατριχιαστική κινηματογραφική περιγραφή του Πίτερ Ντρέρι για το μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι (vid)

O 55χρονος Βρετανός Πίτερ Ντρέρι βρίσκεται στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο κι έδωσε το δικό του «χρώμα» στην πρόκριση της Αργεντινής και στο μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι.

Ο 35χρονος αστέρας, ο οποίος είναι από τους πρώτους σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με πέντε γκολ (όσα έχει και ο Κιλιάν Εμπαπέ) θα επιδιώξει να φτάσει στην κορυφή του κόσμου και να γράψει ιστορία. Μόνο που σε αυτόν τον άθλο δεν θα είναι μόνος του. Οι συμπαίκτες του στην «Αλμπισελέστε» γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι για τον «Pulga» η κατάκτηση του Μουντιάλ αλλά και για ολόκληρο το έθνος.

Αυτό φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε παιχνίδι της Αργεντινής, χτίζοντας «τείχος» γύρω από τον Λιονέλ Μέσι. Οπως στο παρακάτω βίντεο στο οποίο ο Λεάντρο Παρέδες, βοηθάει τον «Λέο», να ελιχθεί και να ξεφύγει από τον αντίπαλό του, τον Πέρισιτς.

Το δέσιμο αυτής της ομάδας γύρω από τον Μέσι είναι ικανό για να πειστεί κανείς για τη δυναμική της «Αλμπισελέστε». «Πώς γίνεται να είναι αυτό το τελευταίο Μουντιάλ του Μέσι; Όχι, όχι, είναι τρελός, δεν θα τον αφήσουμε να φύγει. Θα πάμε στον πόλεμο για εκείνον», είχε δηλώσει εμφατικά ο Λισάντρο Μαρτίνες όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Λιονέλ Μέσι. Ένας άλλος Μαρτίνες, ο Εμιλιάνο, του είχε αφιερώσει ένα κρεσέντο απόλυτης αποθέωσης μετά την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα.

Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Θα πέθαινα για εκείνον. Ήθελε περισσότερο από όλους να κερδίσει κάτι με την εθνική ομάδα. Και το μετέδωσε και σε μας, σε αυτό το νέο σύνολο, τη ζωώδη επιθυμία για να κατακτήσουμε κάτι. Πώς γίνεται να μην θέλουμε κι εμείς μαζί του να βγούμε νικητές;».

Αυτή την Κυριακή (18/12, 17:00) ο Λιονέλ Μέσι δίνει την τελευταία του παράσταση σε Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της Αργεντινής και μαζί με τους συμπαίκτες του θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου στο τέλος να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές.