Αργεντινή: Τι λέει το αγαπημένο σύνθημα του Μέσι που τραγουδούσαν φίλαθλοι και παίκτες (vids)
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Αργεντινή: Τι λέει το αγαπημένο σύνθημα του Μέσι που τραγουδούσαν φίλαθλοι και παίκτες (vids)

Ευγενία Κουντούρη • 08:42 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 23.01.2023

«Τον Ντιέγκο στον Ουρανό μπορούμε να τον δούμε να εμψυχώνει τον Λιονέλ»: Τι τραγουδούσαν οι Αργεντίνοι μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας και την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ.

Με ένα τραγούδι ύμνο για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και τους πεσόντες Αργεντινούς στον πόλεμο των Φόκλαντς, γιόρτασαν φίλαθλοι και παίκτες της Αργεντινής την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκόσμιου κυπέλλου του Κατάρ.

Με τη λήξη του χθεσινοβραδινού αγώνα της Αργεντινής στο Κατάρ κόντρα στους Αυστραλούς, στο γήπεδο στήθηκε μια γαλανόλευκη γιορτή. Φίλαθλοι και παίκτες τραγουδούσαν το αγαπημένο σύνθημα του ηγέτη τους, του Λιονέλ Μέσι.

Το ποσό αγαπάει αυτό το σύνθημα το είχε εξομολογηθεί άλλωστε σε μια από τις συνεντεύξεις του.

Τι λέει όμως το τραγούδι που εκστασιασμένος τραγουδούσε ο GOAT και η «παρέα» του;

Στην Αργεντινή γεννήθηκα, τη γη του Ντιέγκο και του Λιονέλ. Των παιδιών από τις Μαλβίνας (σ.σ. έτσι λένε οι Αργεντίνοι τα νησιά Φόκλαντς κι αναφέρονται στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν εκεί στον πόλεμο του 1982) που ποτέ δεν θα ξεχάσω.

Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, δεν μπορείς να καταλάβεις. Τους τελικούς που χάσαμε πόσα χρόνια τους έκλαψα. Αλλά αυτό πια τελείωσε επειδή στο Μαρακανά στον τελικό με τους «μπραζούκας» (σ.σ. Τα βραζιλιανάκια) τους ξανανίκησε ο μπαμπάς.

Παιδιά, τώρα ονειρευόμαστε ξανά, θέλω να κερδίσω και το τρίτο, να γίνω πρωταθλητής κόσμου. Και τον Ντιέγκο στον Ουρανό μπορούμε να τον δούμε.

Με τον Δον Ντιέγκο και την Τότα (σ.σ. η μητέρα του Μαραντόνα) να εμψυχώνουν τον Λιονέλ»...