Με θέαμα και... τεσσάρα ο Άρης «κλείδωσε» το ευρωπαϊκό του εισιτήριο

Παίκτες Άρη

i

© Intime

Με θέαμα και... τεσσάρα ο Άρης «κλείδωσε» το ευρωπαϊκό του εισιτήριο

Αλέξης Σαββόπουλος 21:59 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 03.05.2023

Με σκορ 4-2 ο Άρης εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στην Ευρώπη, αφού επικράτησε του Βόλου στο ματς της 8ης αγωνιστικής των playoffs.

Παρουσία στην Ευρώπη εξασφάλισε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε του Βόλου με 4-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με φόντο την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

O σύλλογος της Θεσσαλονίκης έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του και ο Πάλμα μόλις στο 8ο λεπτό, από διαγώνια θέση έκανε το 1-0. Ακολούθησε ένα «νεκρό» πρώτο μέρος αφού και οι δύο ομάδες είχαν ρίξει το ρυθμό. Ωστόσο και πάλι οι «κίτρινοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Πάλμα να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε νωρίτερα ο Εμπακατά.

Στο β΄ μέρος ο Βόλος είχε πιο καλό ξεκίνημα και μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του, ο Τάχατος μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του. Όμως ξανά ο Πάλμα έλαβε ρόλο προσωρινού «λυτρωτή» και με εξαιρετική ατομική ενέργεια έστρωσε στον Γκρέι, ο οποίος στο 56’ έκανε το 3-1. 

Στο 59’ εντούτοις ο σύλλογος της Μαγνησίας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και μείωσε σε 3-2. Από εκεί και έπειτα άρχισαν τα δύσκολα για τον Βόλο, ο οποίος έμεινε με 10 μετά την αποβολή του Ντέλετιτς στο 64’. Τελικά το έργο του Άρη έγινε ευκολότερο μετά από αυτή την κόκκινη και ο Ματέο Γκαρσία έκανε το 4-2.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στη διαφορά κινήτρου που ήταν μονόπλευρο και φυσικά στην διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων. Η ομάδα του Τερζή με τα δυο γκολ του Πάλμα, καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι απο το πρώτο ημίχρονο, παρότι κάποια αμυντικά λάθη παραλίγο να βάλουν τον Βόλο στη διεκδίκηση της νίκης. Η αποβολή του Ντέλετιτς όμως στο 63΄ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα.

MVP

O Πάλμα! Ο πρώτος παίκτης του Αρη που έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια ονειρική σεζόν για τον 23χρονο που υπέγραψε ακόμη μια νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης και παίρνει με διαφορά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της φετινής χρονιάς. Σήμερα σταμάτησε στα δυο γκολ και την ασιστ στο γκολ του Γκρέι.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Τερζής παρέταξε την πιο αξιόμαχη ενδεκάδα που είχε στη διάθεσή του με μοναδική αλλαγή τον Γκρέι με στόχο να… τελειώσει τον αγώνα γρήγορα. Ηλεγχε και αυξομείωνε τον ρυθμό όποτε ήθελε και παρά την μείωση του σκορ δεν κινδύνευσε ουσιαστικά καμία στιγμή. Ο Βόλος παρά τις απουσίες και το ότι βρέθηκε πίσω νωρίς το πάλεψε αλλά… παρεδωσε πνεύμα όταν έμεινε με δέκα παίκτες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα τέσσερα γκολ που πέτυχε ο Αρης κόντρα στον Βόλο είναι επίδοση που πετυχαίνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης μόλις για δεύτερη φορά στη σεζόν. Η προηγούμενη φορά ήταν στο 0-4 με τον ΠΑΣ.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH

Την ΑΕΚ σε ένα δεύτερο σερί παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης αντιμετωπίζει ο Αρης την επόμενη αγωνιστική που είναι και η 9η του δεύτερου γύρου των Playoffs. Ο Βόλος απο την άλλη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό.