Αρης: Επένδυση με Αηδόνη
i

©Getty

Αρης: Επένδυση με Αηδόνη

Αλέξης Σαββόπουλος 16:00 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 24.06.2023

Τον 22χρονο ομογενή στόπερ από την Στουτγκάρδη και διεθνή με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας, έκλεισε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα είχε αναφέρει ότι θα προσπαθούσε να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο του Αρη. Όχι απαραίτητα με ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα, αλλά αντλώντας από την απύθμενη δεξαμενή των Ελλήνων του εξωτερικού. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Αντώνης Αηδόνης. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της Στουγκάρδης που γεννήθηκε από Έλληνες γονείς στη Γερμανία το 2001 (έχει καταγωγή από την Ηγουμενίτσα) και έμαθε εκεί ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα στη Χοφενχάιμ από το 2012 έως το 2018 που μετακόμισε στην Στουτγάρδη.

Ο Αηδόνης πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη Μπούντεσλιγκα με τη Στουτγκάρδη στις 10 Νοεμβρίου 2018, σε ηλικία μόλις 17 ετών, αντικαθιστώντας στο 90+1' τον Σαντιάγο Ασκασίμπαρ στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Νυρεμβέργης. Τον Ιούλιο του 2021 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ντιναμό Δρέσδης για ένα χρόνο κάνοντας 12 παιχνίδια. Τη σεζόν που μας πέρασε ήταν μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας της Στουτγκάρδης αλλά αγωνίστηκε 16 φορές με την 2η ομάδα.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και δεν θα ανανεωθεί. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Παλίκουτσα που τον γνωρίζει από την Γερμανία και αποφάσισε να τον φέρει να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το 2020 τον επέλεξε η ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb, για να παρουσιάσει στη καθημερινή στήλη της «ένα ταλέντο την ημέρα», στην οποία αναδεικνύει τους πιο ταλαντούχους νέους στην Ευρώπη…

“Ιδιαίτερα πολύτιμος αμυντικός, ο Αντώνης Aϊδόνης είναι ένας κεντρικός οπισθοφύλακας, γεννημένος το 2001, που κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο στην Bundesliga, χάρη στην ποιότητά του που τον οδήγησε να αποτελεί πυλώνα σε κάθε εθνική ομάδα νέων στην οποία έχει παίξει. Θυμίζει τον Χούμελς όταν ήταν νέος, για την ικανότητά του να οργανώνει από πίσω, αλλά είναι επίσης εξαιρετικός στα μαρκαρίσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής της εθνικής κάτω των 20 ετών, Γκουίντο Στρεϊτσμπάιερ, τον χρησιμοποίησε ως κεντρικό αμυντικό αλλά και ως μέσο μπροστά από την πίσω γραμμή στο 4-2-3-1” είχε αναφέρει στο ρεπορτάζ της.