Άρης: Η αμυντική… ανισορροπία και οι τελευταίες κινήσεις
i

Ζουλ©intime

Άρης: Η αμυντική… ανισορροπία και οι τελευταίες κινήσεις

Αλέξης Σαββόπουλος 11:40 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 23.08.2023

Οι χτυπητές αδυναμίες που έδειξε για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Άρης στο μέσο αμυντικό του κομμάτι και οι κινήσεις που… φωνάζουν ότι έχει ανάγκη το ρόστερ ως το φινάλε των μεταγραφών.

Το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ κατέδειξε με τον πιο εμφανές τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού του και την ανάγκη αυτά να διορθωθούν, είτε με κάποιες πρόσθετες μεταγραφικές κινήσεις, είτε φυσικά με δουλειά στις προπονήσεις. Αυτό που ξεκάθαρα απουσιάζει από τον Άρη και φάνηκε και στο «Γεντί Κουλέ» είναι η αμυντική ισορροπία. Πολλά λάθη, ατομικά και ομαδικά, αργές επιστροφές και ελλιπής αλληλοκαλύψεις που… προσφέρουν γκολ-δώρα στον αντίπαλο και υποχρεώνουν τον Άρη, να κυνηγά το σκορ, όπως χθες κόντρα στον ΟΦΗ, ή να χάνει το προβάδισμα που χτίζει, όπως συνέβη στον επαναληπτικό με την Ντινάμο.

Η απουσία του Μπράμπετς έχει παίξει το ρόλο της και η σταδιακή επιστροφή του από το προσεχές παιχνίδι με τη Λαμία είναι μια καλή είδηση ασφαλώς, που θα δώσει λύση, προσφέροντας τη δυνατότητα στον προπονητή να χρησιμοποιεί τον Οντουμπάτζο σε διπλό ρόλο. Και να δίνει ανάσες στον Μοντόγια και να αποτελεί την 3η λύση στους στόπερ, μέχρι να αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός που ακόμη αναζητείται μετά το ναυάγιο με τον Αανέμπα.

Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι υπάρχει και μια δυσλειτουργία στα χαφ όπου δεν έχει βρεθεί ακόμη η τριπλέτα που θα δίνει ισορροπία. Ο Ζουλ που αποκτήθηκε στη θέση του Ετέμπο, παρουσιάζει μέχρι στιγμής πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή του, ο Νταρίντα δείχνει λιγάκι κουρασμένος, παίζοντας στο όριο να τραυματιστεί πιο σοβαρά, ο Ρουπ ακόμη ψάχνεται, ο Τζούρασεκ, είναι μια κρύο μια ζέστη και ο Πάβισιτς λίγα πράγματα. Χθες είναι ενδεικτικό ότι επιστρατεύτηκε ο ξεχασμένος Ντουκουρέ όταν χτύπησε ο Ζουλ και είναι αλήθεια ότι στάθηκε στο ύψος του. Όπως είναι αλήθεια, ότι ο Ιβοριανός δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα συνεχόμενο αριθμό αγώνων, λόγω της ευπάθειας στο γόνατό του. Άρα μένει να δούμε αν υπάρχει χώρος για να γίνει ακόμη μια κίνηση ανασταλτικού μέσου, ως τις 15 Σεπτεμβρίου που τελειώνουν φέτος οι μεταγραφές.

Πάμε και στην επίθεση. Ο παραγκωνισμός του Γκρέι έχει αφήσει… ορφανό τον Μορόν, που άνοιξε λογαριασμό αλλά είναι φανερό ότι χρειάζεται δυο πράγματα. Ένα παίκτη να… ακουμπήσει στα μεσοδιαστήματα γιατί μοιάζει ώρες -ώρες αποκομμένος και φυσικά ένα back up για να παίρνει ανάσες. Το «αγκάθι» με τον Γκρέι και το πώς θα εξελιχθεί η προσπάθεια να βρεθεί λύση με τον Τζαμαικανό, προφανώς θα καθορίσει και το αν θα γίνει επιπλέον κίνηση στη θέση του φορ.