Άρης: Η δεύτερη ευκαιρία μέσω Κυπέλλου
i

Πάρντιου/©Intime

Άρης: Η δεύτερη ευκαιρία μέσω Κυπέλλου

Αλέξης Σαββόπουλος 12:10 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 18.01.2023

Η σημασία που έχει για τον Άρη η αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (18/1, 19:00) και οι σκέψεις του Πάρντιου για να βρει λύσεις στην επίθεση.

Η χρονιά στο πρωτάθλημα δεν εξελίσσεται για τον Άρη όπως την περίμενε ή την σχεδίαζε. Έχει χάσει την επαφή του με την κορυφή, έχει μείνει αρκετά πίσω, κυρίως γιατί αδυνατεί να πάρει αποτελέσματα μακριά από το Βικελίδης, επομένως η διάκριση μέσω του κυπέλλου είναι ο πιο σύντομος δρόμος. Δύσβατος αλλά συνιστά μια ευκαιρία αν διασκεδαστούν κάπως οι εντυπώσεις από μια σεζόν με πολλά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα.

Αυτό κάνει τον αποψινό πρώτο προημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη εξόχως σημαντικό. Ο Άρης, τρεις μέρες μετά την ήττα με 1-0 στο πρωτάθλημα, έχει μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει ότι η εμφάνιση την περασμένη Κυριακή, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν σπασμωδική. Να την επαναλάβει, διορθώνοντας ό, τι δεν λειτούργησε σωστά, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που θα αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς στον επαναληπτικό σε μια ακριβώς εβδομάδα.

Η απουσία του φορμαρισμένου Νταμπό υποχρεώνει τον Άλαν Πάρντιου να διαφοροποιήσει τα πράγματα στη μεσαία γραμμή. Το πιθανότερο είναι να επαναφέρει τον Ματέο στον άξονα, δίπλα στον Ετέμπο με τον Νταρίντα σε λίγο πιο δημιουργικό ρόλο. Ο προβληματισμός του Άγγλου τεχνικού είναι στην επίθεση όπου η ομάδα του ήταν αναποτελεσματική και φλύαρη. 

Είδε ότι το σχήμα με τον Γκρέι δεν λειτούργησε και σκέφτεται να το αλλάξει. Αν ήταν πιο έτοιμος ο Καμαρά θα έπαιρνε αυτός τη θέση του Τζαμαϊκανού. Τώρα μια λύση είναι να παίξει ο Καμάτσο μπροστά και να πάρει τη μια θέση στις πλευρές ο ξεκούραστος Ιτούρμπε, εφόσον αποφασίσει να αφήσει τον Γκρέι στον πάγκο.