Η διάρκεια και τα πρώτα ημίχρονα

Άκης Μάντζιος

i

© Intime

Η διάρκεια και τα πρώτα ημίχρονα

Αλέξης Σαββόπουλος 10:43 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 04.11.2023

Ο στόχος του Άκη Μάντζιου να αυξηθούν τα χρονικά διαστήματα καλού ποδοσφαίρου και να μην πετάξει και πάλι στα σκουπίδια, ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Ο Άρης υποδέχεται την Κυριακή τον Ατρόμητο, στο τέταρτο σερί εντός έδρας παιχνίδι του με στόχο, συνολικά, να πετύχει την 7η νίκη του μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, ως τώρα στη σεζόν αν συνυπολογίσουμε και τα δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια με Αραράτ και Ντινάμο Κιέβου. Οι δυο νίκες στα δυο τελευταία παιχνίδια έχουν βάλει την ομάδα του Άκη Μάντζιου και πάλι στον ίσιο δρόμο, έχουν διορθώσει τη βαθμολογική της θέση, έχουν ενισχύσει σαφέστατα την ψυχολογία του γκρουπ και του κόσμου και έχουν ανοίξει την όρεξη ώστε να τριτώσει το καλό.

 Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν δεν προέκυπταν τόσοι τραυματισμοί εσχάτως, αλλά και τα δυο προηγούμενα παιχνίδια, τα κέρδισε ο Άρης, έχοντας σημαντικές απουσίες. Έχει μάθει να ζει με αυτές και είναι κάτι που δεν αλλάζει, τουλάχιστον ως τη νέα διακοπή σε δυο εβδομάδες.

Ο προπονητής του Άρη, εκτός των περιορισμένων λύσεων έχει να αντιμετωπίσει και μια ομάδα που έχει καινούργιο προπονητή, το δείγμα γραφής του οποίου είναι μόνο το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Η λογική λέει ότι ο Σέρβος τεχνικός δεν προλαβαίνει να αλλάξει και πολλά πράγματα, αλλά το απρόβλεπτο τον απασχολεί. Κυρίως όμως τον απασχολεί η δική του ομάδα και το επίπεδο πνευματικής και αγωνιστικής ετοιμότητας. Ο Μάντζιος θέλει η ομάδα του να είναι αυτή που θα θέσει τους κανόνες μέσα στο ματς με βασικό ζητούμενο να αυξήσει τη διάρκεια των εντάσεων στο εύρος του 90λεπτου.

Ο Άρης, τόσο με τον Πανσερραϊκό όσο και με τον ΠΑΣ… πέταξε ουσιαστικά τα πρώτα ημίχρονα. Κλήθηκε να αλλάξει πράγματα στην επανάληψη, να ανεβάσει στροφές, ώστε να κατακτήσει το τρίποντο. Με τον Πανσερραϊκό, είχε ένα δαιμονισμένο τέταρτο από το 78΄ και ως το τέλος, παίρνοντας τη νίκη στο φινάλε. Με τον ΠΑΣ το καλό του διάστημα, ήταν πάλι στην επανάληψη.

 Ξεκάθαρος στόχος, της τεχνικής ηγεσίας, τώρα που ο βασικός κορμός παίρνει συνεχόμενα παιχνίδια, το διάστημα αυτό να γίνει μεγαλύτερο και να τίθενται οι βάσεις της επικράτησης, από το πρώτο ημίχρονο. Να αναγκάζει δηλαδή ο Άρης τον αντίπαλο να αναπροσαρμόσει αυτός τα πλάνα του, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες που δεν έρχονται στο Βικελίδης, για να παίξουν φουλ επιθετικά, αλλά με αρχική την πρόθεση να διαφυλάξουν την άμυνά τους. Ένα γρήγορο γκολ σαφώς θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση…