Η ήττα του Άρη στην «OPAP Arena» είχε και κάποια κέρδη
i

©Intime

Η ήττα του Άρη στην «OPAP Arena» είχε και κάποια κέρδη

Αλέξης Σαββόπουλος 10:06 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 05.12.2023

Οι τρεις παίκτες που ξεχώρισαν από τη συνολικά καλή προσπάθεια του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Οντουμπάτζο που ντύθηκε εξτρέμ, ο Ζουλ που βρίσκει τα πατήματά του και ο Τζούρασεκ που μπαίνει στο ροτέισον των χαφ.

Ο Άρης ηττήθηκε από την ΑΕΚ στα… σημεία που τελικά έκαναν και τη διαφορά. Αν και πραγματοποίησε και πάλι μια ισορροπημένη εμφάνιση, βασισμένη κατά κύριο λόγο στην πειθαρχημένη ανασταλτική του λειτουργεία, έφυγε με άδεια χέρια από την OPAP Arena, αφού του έλλειψε η ουσία και η αποτελεσματικότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Μορόν στην κλασσική ευκαιρία του 43΄ αλλά και ο Οντουμπάτζο (δυο φορές) μάλιστα, αστόχησαν στις τρεις καλές στιγμές στο ματς

Ο Νιγηριανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινού Άρη. Όχι τόσο στο κομμάτι της αναχαίτισης, όσο της επιθετικής συνεισφοράς, λειτουργώντας εξαιρετικά ως φουλ μπακ. Βγήκε τρεις φορές στην πλάτη του Χατζισαφί, τις δυο έχασε σπουδαίες ευκαιρίες και στην 3η έδωσε την τελική πάσα στον Μορόν την οποία σπατάλησε ο Ισπανός. Ο Οντουμπάτζο έκανε μετά από καιρό μια σπουδαία εμφάνιση και θα έπαιρνε άριστα, αν κατάφερνε να σκοράρει κιόλας.

Το δεύτερο κέρδος του Άρη ήταν η νέα καλή εμφάνιση του Ζουλ που αποτελούσε ένα ερωτηματικό μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε τρεις μήνες εκτός. Εξαιρετικός στο αμυντικό του κομμάτι με οκτώ στις δέκα κερδισμένες μονομαχίες και τέσσερα τάκλιν, αλλά σημαντική συνεισφορά και στο κομμάτι της ανάπτυξης με πέντε στις δέκα εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, δυο πάσες κλειδιά, 58 επαφές και 33/43 εύστοχες πάσες, αποδεικνύοντας ότι στο ρεπερτόριό του διαθέτει και το κομμάτι της δημιουργίας. Μετά από… αρκετή ταλαιπωρία, ο Μάντζιος φαίνεται ότι βρίσκει μια λύση στο «έξι» από τον Καμερουνέζο.

Στους... τελικούς κυπέλλου θα χρειαστεί περισσότερα πράγματα

Στους... τελικούς κυπέλλου θα χρειαστεί περισσότερα πράγματα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την αξιόμαχη πρόβα κυπέλλου… αλλά ημιτελής προσπάθεια του Άρη στον αγώνα με την ΑΕΚ αλλά και τις άσχημες επιλογές στις στιγμές που βρήκε στην επίθεση.

Ο προπονητής του Άρη πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή να χρησιμοποιήσει αντί του τιμωρημένου Βερστράτε τον Τζούρασεκ. Ο Κροάτης ήταν… τίμιος. Δεν έκανε το σπουδαίο ματς αλλά ήταν χρήσιμος και απέφυγε τις περιττές ενέργειες, με εξαίρεση ένα αβίαστο λάθος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Έτρεξε πολύ, κάλυψε χώρους, μπήκε στις μονομαχίες, κερδίζοντας τις τέσσερις από τις επτά, ενώ ήταν σίγουρος στις μεταβιβάσεις του, έχοντας 16/19. Προφανώς και όταν επιστρέψει ο Βερστράτε, θα είναι αυτός η πρώτη επιλογή του Έλληνα τεχνικού, όμως ο Τζούρασεκ, κέρδισε ένα πρώτο στοίχημα να είναι στο ροτέισον των παικτών της μεσαίας γραμμής.