Η μοναξιά του Σουλεϊμάνοφ

Η μοναξιά του Σουλεϊμάνοφ

Αλέξης Σαββόπουλος 08:30 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 24.10.2023

Η ανάγκη να μπουν στην επιθετική εξίσωση του Άρη και οι υπόλοιποι πλάγιοι επιθετικοί, καθώς και οι παίκτες από τις πίσω ζώνες.

Η 5η εμφάνιση του Σουλεϊμάνοφ κόντρα στον Πανσερραϊκό και η μοναδική μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο ήταν με διαφορά και η πιο… γεμάτη και επιδραστική του Ρώσου με τη φανέλα του Άρη. Μπορεί να μην συνόδευσε την καταπληκτική του εμφάνιση με ένα γκολ που το δικαιούταν βάσει ευκαιριών, αλλά ήταν μακράν ο πιο απειλητικός παίκτης του Άρη στο χορτάρι κι αυτός που δημιουργούσε φάσεις, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και τους συμπαίκτες του. 

Η μοίρα τον δικαίωσε στο τέλος και απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αφού ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ και “έστειλε” την μπάλα στο κεφάλι του Φαμπιάνο, ο οποίος έκανε το 1-0. Αυτή ήταν η δεύτερη ασιστ του 24χρονου, μετά από εκείνη της προηγούμενης αγωνιστικής με την Κηφισιά.

Η στατιστική απεικόνιση επιβεβαιώνει την καλή του εμφάνιση. Ο Ρώσος ήταν δεύτερος του Άρη στις μεταβιβάσεις, με επτά, ήταν επίσης δεύτερος και στα κλεψίματα έχοντας πέντε ενώ είχε σχεδόν το 1/3 των γεμισμάτων από τα συνολικά 33 που είχε η ομάδα του Μάντζιου. Δηλαδή είχε τα δέκα από αυτά και τα πέντε πιο εύστοχα από τα εννιά που κατέγραψε ο Άρης. Ο Ρώσος έψαξε το γκολ, έχοντας τέσσερις τελικές και αν συνεχίσει έτσι είναι ζήτημα χρόνου να ανοίξει λογαριασμό και στο σκοράρισμα.

Το ανέβασμα του Σουλεϊμάνοφ είναι μια καλή είδηση για τον Μάντζιο, όμως αν ο Αρης θέλει να κερδίζει με λιγότερο αγχωτικό τρόπο, παιχνίδια σαν αυτό του περασμένου Σαββάτου, οφείλει να βρει ένα επιθετικό πλουραλισμό. Να έχουν συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι και στο σκορ, κι άλλοι ποδοσφαιριστές, πλην του Ρώσου και του Μορόν και του Φαμπιάνο που συνεισφέρει με τα γκολ του από στατικές φάσεις. 

Κοινώς να πάρει γκολ από τους winger, αφού Μενέντες και Κάρλσον παραμένουν άσφαιροι και μόνο ο Σαμόρα και ο Χριστοδουλόπουλος, έχουν ανοίξει λογαριασμό (ο Σαβέριο δεν μπαίνει στη λίστα αφού είναι τραυματίας σχεδόν από το ξεκίνημα της σεζόν), και τους παίκτες από την πίσω ζώνη (έχει σκοράρει μόνο Πάρντο). Λείπουν δηλαδή φέτος τα γκολ του Νταρίντα, και η δυνητική συμμετοχή στο σκοράρισμα, των πλάγιων μπακ.