Άρης: Κλείνει τον Λούκας Ρουπ για αντί-Μάνου Γκαρθία
i

Λούκας Ρουπ / © Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Άρης: Κλείνει τον Λούκας Ρουπ για αντί-Μάνου Γκαρθία

Αλέξης Σαββόπουλος 17:26 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 27.01.2023

Στην απόκτηση του 32χρονου επιτελικού μέσου Λούκας Ρουπ προχωράει ο Άρης, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Μάνου Γκαρθία που χάνει τη σεζόν με ρήξη χιαστού.

Η πώληση του Ντάνιελ Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό και το πλήγμα με τον Μάνου Γκαρθία λίγες ώρες αργότερα, δημιούργησαν ένα μεγάλο αγωνιστικό κενό στον Άρη στη μεσοεπιθετική γραμμή. Για τον λόγο αυτό οι «κίτρινοι» ξαφνικά... απέκτησαν υποχρέωση μεταγραφικής προσθήκης και εντόπισαν τον στόχο τους στο πρόσωπο του Λούκας Ρουπ.

Του 32χρονου επιτελικού μέσου με θητεία σε Bundesliga και Premier League. Επτά φορές διεθνής με την U20 της Γερμανίας, ο Ρουπ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Βάινχαϊμ, πριν μεταπηδήσει σε αυτές της Καρλσρούης φτάνοντας ως την πρώτη ομάδα (33 συμ., 9 γκολ, 2 ασίστ). 

Ακολούθησε η μεταγραφή στη Γκλάντμπαχ (40 συμ., 3 ασίστ) το 2011 και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πάντερμπορν (47 συμ., 6 γκολ, 6 ασίστ) και Στουτγκάρδη, πριν η Χόφενχαϊμ πληρώσει 5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του το 2016. 

Τέσσερα χρόνια έμεινε εκεί (51 συμ., 5 γκολ, 3 ασίστ) όταν και πωλήθηκε στη Νόριτς τον Ιανουάριο του 2020. Στα «καναρίνια» αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια (62 συμ., 2 γκολ, 3 ασίστ), μέχρι το καλοκαίρι του 2022, όταν και έμεινε ελεύθερος. Αναζητώντας έκτοτε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η περίπτωση του τέθηκε στα υπόψιν των ανθρώπων του Άρη αμέσως μετά την σοκαριστική εξέλιξη με τον Μάνου Γκαρσία και η λύση του Λούκας Ρουπ πήρε το χρίσμα. O Γερμανός μέσος μπορεί να καλύψει τις θέσεις «8» και «10» στον άξονα, καθώς διακρίνεται κυρίως για τις δημιουργικές του αρετές, τον καλό χειρισμό της μπάλας και την διορατικότητα του στο χορτάρι.