Ο Λυκογιάννης στο Pre-Game του Sportal: «Ίσως αυτή η Εθνική να μας εκπλήξει» (vid)

Ο Λυκογιάννης στο Pre-Game του Sportal: «Ίσως αυτή η Εθνική να μας εκπλήξει» (vid)

Sportal newsroom 16:00 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 28.08.2023

Ο Άρης Λυκογιάννης βρέθηκε καλεσμένος στο Pre-Game του Sportal ενόψει του αγώνα της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ, με τον έμπειρο κόουτς να αναφέρεται εκτενώς στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Pre-Game του Sportal ενόψει του αγώνα της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ είχε καλεσμένο τον Άρη Λυκογιάννη, με τον έμπειρο κόουτς να αναφέρεται εκτενώς στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και να έχει μια συζήτηση με νόημα μαζί με τους Βασίλη Μοιρώτσο και Γιάννη Πάλλα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Άρης Λυκογιάννης στο Pre-Game του Sportal:

Για το ματς με τις ΗΠΑ:

«Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ειδικής διαχείρισης. Θα δούμε πράγματα που θα τεσταριστούν ενόψει Νέας Ζηλανδίας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και ήδη στο πίσω μέρος του μυαλού της ομάδας υπάρχει το επόμενο ματς. Θα δούμε άμυνες ζώνης και πράγματα που θέλει να τεστάρει ο κόουτς Ιτούδης.

Σε έναν αγώνα μπάσκετ ποτέ δεν ξέρεις πώς θα κυλήσει ένα 40λεπτο αλλά οι ΗΠΑ είναι το φαβορί. Έγινε και ένα φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ίσως ο τρόπος με τον οποίο έχει πάει η Εθνική στο τουρνουά να είναι καλύτερα. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν προσδοκίες και όλοι έλεγαν για μετάλλιο, όμως στα χιαστί υπήρχε απογοήτευση. Ήρθε η στιγμή που θα πάμε αρκετά ταπεινοί και ίσως αυτή η ομάδα να μας εκπλήξει».

Για τον τελικό πρόκρισης με τη Νέα Ζηλανδία:

«Στηρίζεται στο τρίποντο αλλά πιο κομβικό είναι το πώς θα ανταποκριθούμε στο μπασκετικό ξύλο της. Θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και να βγάλουμε την ίδια ένταση. Αν το κάνουμε, μπορούμε να κερδίσουμε».

Για την απουσία του Ντίνου Μήτογλου:

«Επηρεάζει η απουσία του Ντίνου Μήτογλου. Ήρθε με έξτρα κίνητρο και είχε ξεχωρίσει και η παρουσία του ήταν σημαντική και για τον ίδιο, ώστε να βρει ρυθμό μετά την απουσία του. Ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Έπαιζε και στο «4» και στο «5». Είναι δύσκολο να καλυφθεί το κενό. Υπάρχουν ήδη μετατοπίσει παικτών. Στο «3» υπάρχει πλέον μόνο ο Παπανικολάου και ο Ρογκαβόπουλος, ενώ Παπαπέτρου και Θανάσης έχουν μετατοπιστεί αποκλειστικά στο «4». Δεν έχουμε τόσο ύψος και τόσο δύναμη. Είμαστε πιο περιφερειακοί. Κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε».

Για το γεγονός πως ο κόουτς Ιτούδης καλείται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του:

«Είναι δύσκολο να αλλάξουν τα πλάνα αλλά υπάρχει εμπειρία στον κόουτς και στο επιτελείο. Θα πάμε σε τρικ και θα προσπαθήσουμε να καμουφλάρουμε την ομάδα. Ειπώθηκε νομίζω πως και τα 11 παιδιά καλούνται να δώσουν κάτι παραπάνω σε όλους τους τομείς. Κάθε ένας πρέπει να μπει σε έναν ρόλο λίγο μεγαλύτερο, ώστε να καλύψουμε αυτό το κενό».

Για το γεγονός πως η Εθνική μας έχει σταθερά απουσίες:

«Αδιαμφισβήτητα μετράει η κάθε απουσία. Αν είχαμε κάποια παιδιά, όπως ο Καλάθης, ο Σλούκας και ο Ντόρσεϊ, θα είχαμε διαφορετική εικόνα. Είδαμε πολλές ομάδες να έχουν απουσίες. Έχουμε όμως και παραδείγματα παικτών του ΝΒΑ να είναι στην Εθνική τους ομάδα, άλλα και άλλους που σε μεγαλύτερη ηλικία είναι πάντα στην Εθνική, κάτι που βλέπουμε στην Ισπανία. Είναι ένα καυτό ζήτημα. Κάπου η χρυσή τομή πρέπει να υπάρχει στη μέση. Ας ελπίσουμε πως στο τέλος θα είναι όλα τα παιδιά στην διάθεση της Εθνικής».

Για το ποια ομάδα είναι το φαβορί:

«ΗΠΑ Καναδάς και Γερμανία έχουν τύχη να προχωρήσουν μακριά, όμως όσο περνάει ο χρόνος τόσο καλύτερα θα μοντάρονται οι ομάδες. Όσο περνούν τα παιχνίδια θα έχει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ
FIBA WORLD CUP

15:20 - 28.08.2023

LIVE ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Team USA για την 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.