Άρης: Νίκη για να έχει το πάνω χέρι
i

©Intime

Άρης: Νίκη για να έχει το πάνω χέρι

Ο Άρης δίνει στο Βόλο το πιο σημαντικό ματς της σεζόν με διακύβευμα την 5η θέση που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ποια είναι τα πλάνα του Τερζή.

Ένα από τα πιο κομβικά ματς της σεζόν δίνει σήμερα (23/4) στο Πανθεσσαλικό ο Άρης αντιμετωπίζοντας τον Βόλο με φόντο την 5η θέση που δίνει και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τις δυο ομάδες, χωρίζει μόλις ένας βαθμός και το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, πέντε στροφές πριν από το φινάλε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει προβάδισμα ενός βαθμού που μπορεί να γίνουν τέσσερις εφόσον επικρατήσει σήμερα, δίνοντάς της έναν μαξιλάρι ασφαλείας και ένας ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια.

Καστρίτης: «Υπάρχει αμοιβαία επιθυμία και θέληση να συνεχίσω στον Άρη»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:40 - 22.04.2023

Καστρίτης: «Υπάρχει αμοιβαία επιθυμία και θέληση να συνεχίσω στον Άρη»

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για το τέλος της σεζόν με τον Άρη και αποκάλυψε πως υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον σύλλογο, να συνεχίσουν μαζί και τη νέα σεζόν.

Στο Βόλο ο Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στα playoffs, μετά από τέσσερα παιχνίδια στα οποία έχει μόλις μια ισοπαλία και θα ήθελε να την πετύχει στο πιο σημαντικό παιχνίδι. Ο Τόλης Τερζής είχε δυο εβδομάδες στη διάθεσή του να ετοιμάσει την ομάδα του, έδωσε έμφαση στην τακτική, τόσο της δικής του ομάδας όσο και της εξουδετέρωσης του αντιπάλου, έχοντας να αντιμετωπίσει τις γνωστές απουσίες (Ρουπ, Μπράμπετς,), μια επιστροφή, αυτή του Ματέο και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, την λοίμωξη του Ενκουλού που είναι στην αποστολή αλλά η συμμετοχή του στην ενδεκάδα θα κριθεί την τελευταία στιγμή. 

Αυτή θα καθορίσει και την σύνθεση της τετράδας στην άμυνα με τερματοφύλακα τον Κουέστα. Αν παίξει ο Ενκουλού θα έχει τον Φαμπιάνο στο πλευρό και τους Πίρσμαν και Εμπακατά ή Οντουμπάτζο στα άκρα. Διαφορετικά θα κληθεί ο Πίρσμαν να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας με τον Μαζικού να πηγαίνει αριστερά.

Στο κέντρο, το επικρατέστερο σενάριο είναι το 4-2-3-1 με τους Ετέμπο, Νταμπό και Νταρίντα και τους Ιτούρμπε, Πάλμα και Καμαρά στην επίθεση. Δοκιμάστηκε και σχήμα με 4-3-3 με τον Ετέμπο «κόφτη» και τους Πάλμα- Νταρίντα εσωτερικούς μέσους, Καμάτσο και Ιτούρμπε στις πλευρές και τον Καμαρά στην κορυφή.