Ο Γκρέι, τα νεύρα και η διαχείριση
i

Γκρέι/©Intime

Ο Γκρέι, τα νεύρα και η διαχείριση

Ο Τζαμαϊκανός Γκρέι δεν είναι στα καλύτερά του και αναζητείται ο τρόπος να γίνει και πάλι χρήσιμος για τον Άρη.

Ο Άντρε Γκρέι δεν διάγει και τις καλύτερές του μέρες στον Άρη. Έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα μετά την άφιξη του Καμαρά, παίζει ελάχιστα και έχει γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής για την απόδοσή του στα τελευταία ματς αλλά και για τα παραπανίσια κιλά. Στα τρία τελευταία με τον Τερζή στον πάγκο, δεν αγωνίστηκε καθόλου στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και στα άλλα δυο μέτρησε συνολικά 17΄ συμμετοχής όταν στα προηγούμενα οκτώ με τον Άλαν Πάρντιου, ξεκίνησε σε όλα βασικός.

Αυτό από μόνο του, έχει προκαλέσει ένα εκνευρισμό στο Τζαμαϊκανό επιθετικό, ευδιάκριτο στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο όταν άνοιξε διάλογο με τον Ετέμπο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στους Νταρίντα και Χριστοδουλόπουλο, όταν δεν τον τροφοδότησαν στις δυο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Άρη προς το τέλος της αναμέτρησης. Είναι προφανές ότι στην προσπάθειά του να αντιστρέψει το κλίμα και να δείξει πράγματα που θα τον επαναφέρουν στα βασικά πλάνα του προπονητή (για τον επιθετικό αυτό γίνεται με τα γκολ), αντέδρασε άκομψα. Άσχετα αν μπορεί σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις να ήταν σε πιο πλεονεκτική θέση από τους συμπαίκτες του και να είχε δίκιο για τη μη τροφοδότησή του.

Γενικά, η επαρκής ή ανεπαρκής τροφοδότηση του Γκρέι μέσα στη σεζόν είναι ένα ζήτημα. Τον έχουμε δει κι άλλες φορές να διαμαρτύρεται στους συμπαίκτες του. Ίσως τώρα, επειδή έχει απωλέσει τη θέση του στην ενδεκάδα, να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, πιο έντονα. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστεί το club, ο νέος τεχνικός διευθυντής και η τεχνική ηγεσία αυτή την κατάσταση και πως θα… ξαναβάλει στο παιχνίδι τον 32χρονο επιθετικό που- ας μην το ξεχνάμε- υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι ένα τετραετές συμβόλαιο με αρκετά υψηλές ετήσιες απολαβές. Αποτελεί δηλαδή ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Ακόμη και έτσι (γιατί όντως τα περιττά κιλά που κουβαλάει είναι ένα πρόβλημα και δείχνουν έλλειμα επαγγελματικής νοοτροπίας) παραμένει ο δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με έξι γκολ και συνολικά 11 αν προσθέσουμε και τα πέντε που είχε σημειώσει στα δυο ευρωπαϊκά ματς με τη Γκόμελ. Είναι ο μοναδικός κλασσικός φορ που διαθέτει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού ο Καμαρά έχει άλλα χαρακτηριστικά, και θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να αξιοποιηθεί στα εναπομείναντα 12 παιχνίδια. Ή τουλάχιστον να ξαναγίνει χρήσιμος για την ομάδα που είναι βέβαιο ότι θα τον χρειαστεί.

Ίσως και αυτός ο συναγωνισμός που έχει πλέον με τον Καμαρά να αφυπνίσει και τον ίδιο. Να τον κάνει να προσπαθήσει περισσότερο. Να τον κινητροδοτήσει ώστε να χάσει κάποια κιλά αφού τις κινήσεις και τη γνώση της θέσης του σέντερ φορ, τις έχει…