Τα... χούγια του Καμαρά!
i

Αμπουμπακάρ Καμαρά/©Intime

Τα... χούγια του Καμαρά!

Αλέξης Σαββόπουλος 09:04 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 07.04.2023

Γιατί δεν πρέπει να συνιστά την παραμικρή έκπληξη η συμπεριφορά που επέδειξε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Μαυριτανός επιθετικός του Άρη.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, που πρωταγωνίστησε για τους λάθος λόγους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν προσγειώθηκε αίφνης στον πλανήτη Άρη. Τους ξέρει και τον ξέρουν από την καλή και από την ανάποδη. Τα καλά και τα στραβά του. Τα πλεονεκτήματα που έχει αλλά και τις αδυναμίες. Ιδιαίτερος χαρακτήρας. Δύσκολος. Όχι κακός, να το διευκρινίσουμε. Που απαιτεί διαχείριση από το club. Από το τεχνικό επιτελείο εν προκειμένω. Κάτι σαν... ντάντεμα!

Για το αγωνιστικές του δυνατότητες, είναι λίγο πολύ γνωστά τα πράγματα. Φορ κλασικό, περιοχής, δεν τον λες. Ούτε σκόρερ ολκής. Ενίοτε μπορείς να τον πεις και... χαζογκόλη. Τα 11 γκολ σε 46 παιχνίδια με την φανέλα του Άρη σε όλες τις διοργανώσεις, στις δυο θητείες του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τα λες και λίγα για τον βασικό σου φορ. Του αρέσει να τραβιέται εκτός περιοχής αφού έχει την τεχνική κατάρτιση για να το υποστηρίξει. Πολύ δυνατός, δεν του αποσπάς εύκολα την μπάλα. Αυτά λίγο-πολύ σκιαγραφούν το αγωνιστικό προφίλ του Μαυριτανού.

Το πακέτο περιλαμβάνει όμως και ένα εκρηκτικό κοκτέιλ όσον αφορά τον χαρακτήρα του. Δεν είναι και ο πιο ήρεμος στο χορτάρι. Παθιάζεται και... μανουριάζει εύκολα. Όχι μόνο με τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, ειδικά όταν τον παίζουν σκληρά και στα όρια του αντιαθλητικού, αλλά και με τους συμπαίκτες του όπως φάνηκε και σε μια στατική φάση, όταν και άνοιξε διάλογο με τον Καμάτσο. Όταν έχει νεύρα, διαμαρτύρεται συνεχώς στους διαιτητές, με χαρακτηριστικές χειρονομίες και γκριμάτσες. Προχθές, από το πρώτο ημίχρονο, φαινόταν ότι δεν είχε καθαρό μυαλό. Ή, αν θέλετε το μυαλό του δεν ήταν μόνο στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι και αυτό τον έβγαλε και εκτός παιχνιδιού. 

Τον κατέστησε από πολύ νωρίς μια κινούμενη απειλή κάρτας. Πήρε την πρώτη στο 62΄, τη... σκαπούλαρε στην εκτός μπάλας φάσης με τον Κουρμπέλη, αφού διέλαθε της προσοχής του ρέφερι και των βοηθών, και την πήρε εντέλει στις καθυστερήσεις, περισσότερο γιατί του τη φύλαγε ο Μπόγκναρ και λιγότερο για τη βιαιότητα της πράξης. Δεν προφύλαξε καθόλου τον εαυτό του, παρά τις συνεχείς συστάσεις από τον πάγκο που ίσως, γνωρίζοντας τον οξύθυμο χαρακτήρα του, θα έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία να τον αντικαταστήσει, βλέποντας ότι αδυνατεί να συμμορφωθεί με άλλο τρόπο.

Αυτή την περίοδο βέβαια τον επηρεάζει και το Ραμαζάνι, για να ήμαστε δίκαιοι. Και στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, προφανώς και στα συναισθηματικά του χαρακτηριστικά. Τον επηρεάζει αρνητικά σε ότι αφορά τις δυνάμεις και τη συμμετοχή του στο παιχνίδι, τον επηρεάζει και στο καθαρό μυαλό να διαχειριστεί τις αψιμαχίες και το mind game. Ίσως η αποβολή του και η απουσία του στον αγώνα με την ΑΕΚ τον βοηθήσουν να ηρεμήσει γιατί ο Άρης τον χρειάζεται τον καλό Καμαρά, στον αγώνα με τον Βόλο…