Άρης: Οι πρώτες παρεμβάσεις του Τερζή
i

Τερζής/©intime

Άρης: Οι πρώτες παρεμβάσεις του Τερζή

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 07.02.2023

Τι θα προσπαθήσει να αλλάξει ο Έλληνας τεχνικός παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Άλαν Πάρντιου

Ο Τόλης Τερζής είναι αυτός που αναλαμβάνει να οδηγήσει τον Άρη στο υπόλοιπο της σεζόν και να πετύχει να υλοποιήσει τον τελευταίο στόχο που έχει απομείνει, την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Όντας μέλος της ομάδας επί Πάρντιου και όχι μόνο, αν μη τι άλλο έχει γνώση της κατάστασης που αναλαμβάνει. Τι θα προσπαθήσει να αλλάξει ώστε ο Άρης να επιστρέψει στις νίκες και μαζί τους και η ηρεμία; Το Sportal βρήκε τους τομείς που θα εστιάσει και τους παρουσιάζει.

Το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσει να αλλάξει είναι το κλίμα. Την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και την γενικότερη διάθεση που μοιάζει να είναι στο ναδίρ. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και ο Αρης δεν έχει εξασφαλίσει καλά-καλά ακόμη ούτε την παρουσία του στα πλει-οφ αν και έχει σοβαρό προβάδισμα. Να… μιλήσει λίγο στην ψυχολογία του γκρουπ ώστε να πάρει από τους ποδοσφαιριστές το κάτι παραπάνω.

Το δεύτερο που θα επιδιώξει και που δεν υπήρχε με τον Πάρντιου, ίσως και λόγω των πολλών απουσιών τον τελευταίο μήνα, είναι μια σταθερότητα στις επιλογές της ενδεκάδας. Να βρει ένα σχήμα-σημείο αναφοράς, χωρίς συνεχείς αλλαγές παρά μόνο όσες υπαγορεύονται από τα εκάστοτε προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών.

Δουλειά στο τακτικό κομμάτι. Ο Άλαν Πάρντιου είχε καταφέρει να συμμαζέψει τακτικά τον Άρη, ιδίως στο κομμάτι να είναι πιο συμπαγής και να έχει καλύτερες εντάσεις και περισσότερα τρεξίματα. Ο Τερζής θα χρειαστεί να δουλέψει πιο στοχευμένα με δεδομένο ότι γνωρίζει καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα και ήταν ούτως ή άλλως επιφορτισμένος με την ανάλυση των αντιπάλων. Αυτό ίσως συνεπάγεται και μια διαφοροποίηση στις εβδομαδιαίες προπονητικές μονάδες.

Να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές σε πρόσωπα. Εδώ, είναι η αλήθεια, δεν έχει και πολλά περιθώρια ελιγμών με εξαίρεση την προσθήκη του Χριστοδουλόπουλου. Η επιστροφή και του Πάλμα, όταν αυτή συμβεί, θα του δώσει ακόμη μια σημαντική λύση στην επίθεση που φαίνεται ότι υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.