Άρης: Πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας τι θα αντιμετωπίσει
i

Άρης / © Intime

Άρης: Πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας τι θα αντιμετωπίσει

Αλέξης Σαββόπουλος 10:10 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 04.01.2023

Η ευνοϊκή παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Άρης κόντρα στον ΠΑΟΚ, το απαραβίαστο της εστίας του και τα στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα της Τούμπας.

Ο Άρης εκκινεί τις υποχρεώσεις του για το 2023 με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και μαζί και ένα απαιτητικό πρόγραμμα με αγώνες κάθε 3-4 μέρες εξαιτίας των εμβόλιμων αγωνιστικών αλλά και των αγώνων κυπέλλου που έχουν προγραμματιστεί μέσα στο μήνα. 

Διάστημα καθοριστικό για όλες τις ομάδες και φυσικά για το σύνολο του Πάρντιου που θα πάρει σήμερα και το δικό του… βάπτισμα του πυρός από τοπικά ντέρμπι.

Πέρα από την κλασική διαμάχη των δυο αιώνιων της πόλης, το αποψινό ματς έχει και βαθμολογική σημασία. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο +4 από τον Άρη. Αν χάσει η διαφορά μειώνεται στον ένα πόντο, αν κερδίσει παίρνει μια διαφορά ασφαλείας επτά πόντων. 

Για τον Άρη το ματς έρχεται μετά από μια γεμάτη εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία αφενός να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τον αντίπαλό του και αφετέρου να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του βελτίωση, παίρνοντας και μια τεράστια ψυχολογική ώθηση για το δύσκολο σετ αγώνων που ακολουθεί.

Το γκρουπ των παικτών αλλά και το τεχνικό τιμ έχει να διαχειριστεί και μια πολύ ευνοϊκή παράδοση που έχει δημιουργηθεί στην Τούμπα εσχάτως. Ο Άρης όχι μόνο δεν χάνει από τον αιώνιο αντίπαλό του αλλά δεν δέχεται και γκολ, ενάμιση χρόνο τώρα. 

Πέρσι δεν έχασε και δεν είδε καν να παραβιάζεται η εστία του ενώ και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου συνέβη το ίδιο και αν ο Γκρέι ευστοχούσε από την άσπρη βούλα, πιθανότατα ένα ακόμη classico της Θεσσαλονίκης θα κατέληγε στον Άρη. Οι κιτρινόμαυροι έχουν πάρει τον… αέρα του αντιπάλου τους και έχουν πετύχει κάτι που παλιότερα δεν υπήρχε

Να μπαίνουν στο γήπεδο με την αυτοπεποίθηση της καλύτερης ομάδας. Και δεν συνέβη φυσικά, όπως θέλουν κάποιοι να νομίζουν, επειδή αναγάγει τα συγκεκριμένα ματς σε… τελικούς. Ότι απομονώνει όλα τα υπόλοιπα. Μαρκάρει αυτό σαν να πρόκειται για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα. Συνέβη γιατί ο Άρης κατάλαβε ότι θα μεγαλώσει αγωνιστικά και θα προοδεύσει μόνο αν είναι ανταγωνιστικός απέναντι στο Big-5. 

Η αλήθεια είναι ότι το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό και το πιστοποιούν οι νίκες που έχει κάνει εντός και εκτός με όλους. Με τον ΠΑΟΚ λίγο παραπάνω στα 15 ματς που έχουν διεξαχθεί από το 2018 και εντεύθεν που επέστρεψε στην κανονικότητα.

Αντίθετα, πριν την αποψινή μάχη μοιάζει πια ο ΠΑΟΚ να είναι υποχρεωμένος να προσεγγίσει διαφορετικά τα παιχνίδια του με τον Άρη και αυτό είναι κάτι στο οποίο τον υποχρέωσαν οι κιτρινόμαυροι.

Στο καθαρά αγωνιστικό το ντέρμπι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στην αμυντική προσήλωση (το πάθος εκατέρωθεν το θεωρώ δεδομένο) και το αν η ομάδα του Πάρντιου διατηρήσει και σήμερα το αήττητο και το απαραβίαστο της εστίας του Κουέστα (δεν έχει δεχθεί γκολ στα πέντε τελευταία ματς με τον ΠΑΟΚ). 

Στο πόσο… κόμπακτ θα είναι, συστατικό πάνω στο οποίο βασίστηκε το θετικό σερί των τελευταίων αγώνων στο συγκεκριμένο γήπεδο. Σημείο στο οποίο θα κληθεί να συνεισφέρει και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα που θα είναι το νέο πρόσωπο και ίσως και το απρόβλεπτο που έχει να παρουσιάσει ο Πάρντιου σήμερα στο χορτάρι, είτε ξεκινήσει βασικός είτε κάποια στιγμή έρθει από τον πάγκο.