Άρης: Τα τρία «αγκάθια»
i

Μαντσίνι/©Intime

Άρης: Τα τρία «αγκάθια»

Αλέξης Σαββόπουλος 11:40 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 30.11.2022

Οι περιπτώσεις των Μαντσίνι, Ντιόπ και Χαϊροβιτς και οι ιδιαιτερότητες της καθεμιάς ξεχωριστά.

Τις περιπτώσεις τριών ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται από τον Άλαν Πάρντιου αλλά που η καθεμία είναι και ξεχωριστή έχει να διαχειριστεί ο Άρης και συνάμα να βρει λύση. Πρόκειται για τους Χαϊροβιτς, Ντιόπ και Μαντσίνι που έχουν τεθεί εκτός ομάδας και προπονούνται μόνοι τους μέχρι νεοτέρας ή μέχρι να βρεθεί λύση.

Για τον Βόσνιο που εξελίσσεται σε μια επιλογή παταγώδους αποτυχίας και έχει συμβόλαιο ως το 2024, κάθε προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση αποδέσμευσης, σκοντάφτει στην αδιάλλακτη στάση τόσο του ίδιου όσο και του ατζέντη του. Παρά το γεγονός ότι από πέρσι ο 31χρονος προπονείται μόνος του… δεν πτοείται και «κάθεται» πάνω στο συμβόλαιό του δίχως την παραμικρή διάθεση να ρίξει νερό στο κρασί του και - όπως φαίνεται- και δίχως φιλοδοξία να πάει κάπου αλλού όπου θα βρει χρόνο συμμετοχής.

Λογικά και εν όψει Ιανουαρίου θα γίνει μια νέα προσπάθεια από την ΠΑΕ Άρης να λυθεί η συνεργασία. Ο Ντιόπ από την άλλη που ήρθε μετά βαΐων και κλάδων το περασμένο καλοκαίρι όχι μόνο δεν έχει βοηθήσει καθόλου αγωνιστικά, αλλά έχει υποπέσει και σε μια σειρά από πειθαρχικά παραπτώματα που οδήγησαν το club στην απόφαση να ενημερώσει τον ατζέντη του ότι δεν υπολογίζεται. Με τον Σενεγαλέζο λογικά θα βρεθεί η χρυσή τομή αφού και ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει και μένει οι δυο πλευρές να τα βρουν στην καταβολή των δεδουλευμένων τoυ.

Ο Μαντσίνι τέλος είναι η πιο σύνθετη και ίσως και πιο δύσκολη περίπτωση από τις τρεις αφού μιλάμε για τον MVP της περσινής χρονιάς και έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες την διετία που ο Άρης κατέλαβε διαδοχικά την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν στα άκρα εξαιτίας της κίνησης του αργεντινού να στείλει notice of payment, κίνηση που θεωρήθηκε unfair και ως προσπάθεια να μείνει ελεύθερος, δίχως η ομάδα να καρπωθεί χρήματα από ενδεχόμενη μεταγραφή του. Επιλογή που φαντάζει και η πιο συμφέρουσα και για τις δυο πλευρές.

Ο Άρης περιμένει να δει τις προτάσεις που θα έρθουν για τον 26χρονο έχοντας θέσει ως βάση διαπραγμάτευσης ένα ποσό γύρω στο 1,5 εκ ευρώ και μέχρι τότε ο παίκτης θα προπονείται μόνος του.