Άρης: Τρία… πεταμένα εκατομμύρια
i

Χαϊροβιτς/©intime

Άρης: Τρία… πεταμένα εκατομμύρια

Αλέξης Σαββόπουλος 10:39 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 13.04.2023

Τόσα κόστισαν περίπου στον Άρη, Μήτρογλου, Ζερβίνιο, Χαϊροβιτς και Ντουάρτε που πέρασαν, δεν ακούμπησαν αλλά αμείφθηκαν αδρά.

Η πρόσφατη- και εδώ που τα λέμε- αναμενόμενη απόφαση του διαιτη-τικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για τον Μήτρογλου, που υποχρεώνει τον Άρη να του καταβάλλει ένα ποσό 350.000 ευρώ σε μια δόση, φέρνει εκ νέου στο τραπέζι την κουβέντα για κάποιες κραυγαλέες αποτυχημέ-νες επιλογές σε ποδοσφαιριστές που έγιναν τα τελευταία χρόνια, επί εποχής Καρυπίδη.

Ο Κώστας Μήτρογλου κατέχει περίοπτη θέση σε αυτή την άτυπη λί-στα, την οποία… κοσμούν ονόματα όπως Ζερβίνιο, Χαϊροβιτς και Ντουάρτε. Ονόματα που προκαλούν αλλεργία στον κόσμο του Άρη και μόνο στο άκουσμα, αφού πρόκειται για μια τετράδα που αποθεώνει σε όλο της το μεγαλείο τη φράση: Ήλθον, είδον και απήλθον. Το ζήτημα είναι ότι φεύγοντας πήραν ο καθένας και από ένα…σκασμό λεφτά τα οποία δεν τα τίμησαν με τον αγωνιστικό τους ιδρώτα. Δεν είναι καν δεδουλευμένα. Είναι ποσά που αναγράφονται όμως στα συμβόλαια που υπέγραψαν και όταν ήρθε η ώρα του… αποχωρισμού τα διεκδίκησαν. Μερικοί, όπως ο Μήτρογλου και ο Χαϊροβιτς επιδεικνύοντας και μια ιδιαίτερα σκληρή στάση. Ο τελευταίος, ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκεται ακόμη στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει στις προπονήσεις και περιμένει να έρθει το καλοκαίρι να φύγει, παίρνοντας αποζημίωση και για τον τρίτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Και οι τέσσερις μαζί αγωνίστηκαν μόλις σε 36 ματς με τη φανέλα, ως επι το πλείστον, ερχόμενοι από την πάγκο. Κοινώς μηδαμινή αγωνιστική προσφορά, σε αντιδιαστολή με τα χρήματα που πήραν. Πόσα είναι αυτά; Χονδρικά, κοντά στα 3εκ ευρώ. Τα λες και… πεταμένα λεφτά, τα οποία θα μπορούσαν να δαπανηθούν για να έρθουν κι άλλοι Νταρίντα, Μπράμπετς, Πάλμα ή να δοθούν για να καλυφθούν άλλες ανάγκες του club.

Προφανώς οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα προς αποφυγήν παραδείγματα για τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα, τον νέο τεχνικό διευθυντή που θα έχει το καλοκαίρι την ευθύνη του σχεδιασμού του Άρη της επόμενης σεζόν.