Έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή ο Άρης στη ματσάρα της χρονιάς!

Έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή ο Άρης στη ματσάρα της χρονιάς!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:31 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 03.03.2024

Σε μία επική αναμέτρηση που τα είχε όλα, ο Άρης με γκολ του Μορόν από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3) και έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή.

Το ματς της χρονιάς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με «Χ»αμένη την ΑΕΚ! Η Ένωση παρότι έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, δεν κατάφερε να φύγει με το πολύτιμο «τρίποντο» από το Χαριλάου, αφού στις καθυστερήσεις ο Βίντα έκανε δώρο ένα πέναλτι στον Άρη, το οποίο ο Μορόν μετέτρεψε σε γκολ για το τελικό 3-3.

Έτσι, η ΑΕΚ έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League, με τον ΠΑΟΚ πλέον να βρίσκεται σε αυτή, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είναι στο -1 και στο +2 από τον τρίτο Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεζε τον αντίπαλο της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κυκλοφορούσε την μπάλα, προσπαθώντας να βρει τρόπο να γίνει επικίνδυνη. Κάτι το οποίο δεν άργησε να γίνει, αφού μόλις στο 6ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Κουέστα να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Κάλενς.

Η Ένωση δεν σταμάτησε να πιέζει τους γηπεδούχους, παίζοντας κυρίως με τον Άμραμπατ από τη δεξιά πλευρά. Και της βγήκε, αφού στο 13' ο Μαροκινός άσος κέρδισε το πέναλτι από τον Μοντόγια και με μία ψύχραιμη και εύστοχη εκτέλεση νίκησε τον Κουέστα για το 0-1. Από το γκολ κι έπειτα η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως...

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν το κέντρο και πολλά μέτρα στο γήπεδο, με τους Θεσσαλονικείς να ανεβάζουν στροφές και να απειλούν στο 24', όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε ένα σουτ από πολύ πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός... ξέφυγε. Αρχικά ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κουέστα να λέει όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Λιούμπισιτς μέσα από την περιοχή και μετέπειτα οι «κίτρινοι» βρήκαν δύο φορές δίχτυα. Την πρώτη φορά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Φετφατζίδης ήταν εκτεθειμένος, λίγα δευτερόλεπτα όμως μετά ο Έλληνας άσος ξαναχτύπησε, εκμεταλλεύτηκε την τραγική αδράνεια της αντίπαλης άμυνας κι έγραψε το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες το έπιασαν από 'κει που το άφησαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου, με τον ρυθμό να είναι τρελός, την μπάλα να είναι πάνω κάτω, ενώ δεν έλειψαν και τα γκολ. Στο 49' η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε στην ολική ανατροπή, όταν ο Σαβέιρο πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Στάνκοβιτς στο δικό του σουτ και με ένα δεύτερο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Η Ένωση έβγαλε άμεσα αντίδραση μετά το... σοκ της ανατροπής και άρχισε να θυμίζει την ομάδα του πρώτου τέταρτου. Έτσι, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αφού στο 55' ήρθε η ισοφάριση, με τον Βίντα να βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή μετά από σουτ του Γιόνσον και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ πλάγια θέση για το 2-2.

Έπειτα από πέντε λεπτά ο Ματίας Αλμέιδα πήρε την απόφαση να... φρεσκάρει λίγο την ομάδα του και προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Τσούμπερ, Πινέδα και Πισάρο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Μία κίνηση που βοήθησε σημαντικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 68' πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Πινέδα αφού ελευθερώθηκε εξαιρετικά, «έσπασε» στον Ελίασον και ο Σουηδός με μία γλυκιά σέντρα βρήκε τον Πόνσε, που με μία απίθανη κεφαλιά έγραψε το 3-2.

Από 'κει και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αρκετά με τους φιλοξενούμενους να διαχειρίζονται το προβάδισμα τους, ενώ στο 75' έχασαν μία τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη, με τον Τσούμπερ να μη νικά τον Κουέστα από θέση τετ-α-τετ. Στο 85' οι Θεσσαλονικέις από το πουθενά κέρδισαν πέναλτι μετά από πτώση του Μορόν, αλλά ο κ. Σιδηρόπουλος το πήρε πίσω έπειτα από on field review.

Χαμός στο πρωτάθλημα με τις γκέλες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού - Η βαθμολογία της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:33 - 03.03.2024

Χαμός στο πρωτάθλημα με τις γκέλες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού - Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Stoiximan Super League έπειτα από τα παιχνίδια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας. Στην κορυφή πέρασε ο ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βίντα του έκανε δώρο ένα πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του και ο Μορόν με μία όμορφη εκτέλεση νίκησε τον Στάνκοβιτς έγραψε το τελικό 3-3.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46’ Ροζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (68’ Βέλεθ), Βερστράτε, Παναγίδης (77’ Σουλεϊμάνοφ), Φετφατζίδης (68’ Ρουπ), Σαβέριο, Ανσαριφαρντ (46’ Μορόν).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Λιούμπισιστς (63’ Πινέδα), Μάνταλος (63’ Τσούμπερ), Ελίασον (72’ Σιμάνσκι), Άμραμπαντ (63’ Πιζάρο), Πόνσε (72’ Αραούχο).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Άρης δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι. Ούτε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ούτε όταν του έκανε ανατροπή στην ανατροπή η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Και αφού η Ένωση δεν «κλείδωσε» τη νίκη και ο Βίντα έκανε ένα τραγικό λάθος για την εμπειρία του, οι Θεσσαλονικείς πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.

MVP

Σε μία τέτοιου είδους αναμέτρηση υπάρχουν πάντα πολλοί πρωταγωνιστές. Ωστόσο, αν πρέπει να ξεχωρίσουμε έναν από το σημερινό παιχνίδι, αυτός είναι ο Νορντίν Άμραμπατ, ο οποίος πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου μέχρι τη στιγμή που βγήκε -αναγκαστικά- αλλαγή. Πέτυχε και το πρώτο γκολ ο Μαροκινός.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τρίτη ισοπαλία για αυτό το ζευγάρι φέτος. Θυμίζουμε είχαν προηγηθεί οι δύο ισοπαλίες στα ματς του Κυπέλλου.