Άρης: Αλλάζει για να γίνει πιο επιθετικός κόντρα στον ΟΦΗ
i

@intime

Άρης: Αλλάζει για να γίνει πιο επιθετικός κόντρα στον ΟΦΗ

Οι απαιτήσεις της αναμέτρησης με την ομάδα της Κρήτης, επιβάλλουν μια άλλη προσέγγιση από τον Μάντζιο. Το σχήμα με ένα αμυντικό χαφ και ο αντικαταστάτης του Παναγίδη.

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης επιτάσσει μια διαφορετική προσέγγιση από πλευράς των γηπεδούχων. Πιο επιθετική, με καλύτερο έλεγχο του ρυθμού και υψηλότερα ποσοστά κατοχής. Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει και σε διαφοροποίηση των επιλογών των παικτών που θα συνθέσουν την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής. 

Η επιστροφή του Μπίργκερ Βερστράτε που εξέτισε την ποινή του, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα δούμε τον Βέλγο στο πλευρό του Ζουλ. Το πιθανότερο είναι ο Μάντζιος να επιλέξει ένα σχήμα με ένα αμυντικό χαφ, με επικρατέστερο να βρεθεί στο βασικό σχήμα τον Βερστάτε αντί του Καμερουνέζου. 

Ο Νταρίντα θα είναι ο δεύτερο χαφ και μένει να δούμε ποια θα είναι η επιλογή του Έλληνα τεχνικού για τον τρίτο. Τζούρασεκ και Πάρντο είναι οι δυο παίκτες που φλερτάρουν με τη θέση και το ευχάριστο για τον προπονητή του Άρη είναι ότι, αμφότεροι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Ο Κροάτης έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα στη μέση του, ενώ και ο Ισπανός αρχίσει να πατάει καλύτερα και να διεκδικεί φανέλα βασικού. Δεν αποκλείεται να είναι αυτός που τελικά θα κερδίσει σε αυτή την άτυπη κούρσα. 

Ένα δεύτερο ερωτηματικό που υπάρχει είναι ποιος θα καλύψει το κενό που αφήνει η απουσία του τραυματία Παναγίδη. Ο Μενέντες έχει πάντως ένα σημαντικό προβάδισμα αφού η παρουσία του δίνει μια ασφάλεια στο ανασταλτικό κομμάτι. 

Ο Κάρλσον εξακολουθεί να μην δίνει με την εικόνα του το… πάτημα στον Μάντζιο, να σκεφτεί να τον χρησιμοποιήσει βασικό ενώ ο Σαβέριο που πλέον έχει επιστρέψει, πιθανότατα θα έρθει από τον πάγκο, μετά από απουσία τόσων μηνών. Μια άλλη επιλογή είναι και ο Σαμόρα που μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα από τον Μενέντες στην επίθεση, αλλά υστερεί αρκετά σε τακτική συνέπεια.