Αρης: Οι αρκετές ιδιαιτερότητες του αγώνα με τον ΟΦΗ
i

©intime

Αρης: Οι αρκετές ιδιαιτερότητες του αγώνα με τον ΟΦΗ

Αλέξης Σαββόπουλος 10:45 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 14.12.2023

Γιατί το παιχνίδι με την ομάδα της Κρήτης έχει γίνει πολύ σημαντικό για την ομάδα του Άκη Μάντζιου για μια σειρά από λόγους με πρώτο και καλύτερο το άδειο γήπεδο.

Το Σαββατοκύριακο εκκινεί και πάλι η Super League με τον Άρη να έχει δυο σερί εντός έδρας παιχνίδια με ΟΦΗ και Λαμία και φυσικά την υποχρέωση της νίκης σε αυτά, ώστε να παραμείνει αφενός στην 5η θέση, αυξάνοντας την απόσταση από τους διώκτες του και αφετέρου να διατηρηθεί σε ασφαλή τροχιά τετράδας. Οι κιτρινόμαυροι έχουν ήδη πετάξει πέντε βαθμούς στο γήπεδό τους (ισοπαλία με Κηφισιά και ήττα από Ατρόμητο) και μια νέα απώλεια βαθμών θα δυσκολέψει το έργο τους να μειώσουν την απόσταση από την 4η θέση.

Η πρώτη σημαντική διαφορά του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης, είναι ότι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στις κερκίδες, όπως και τα υπόλοιπα τέσσερα που έχει να δώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ως τις 12 Φεβρουαρίου που έχει τεθεί σε ισχύ, από την κυβέρνηση το μέτρο της απαγόρευσης παρουσίας κόσμου στα γήπεδα (Λαμία, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ). Αυτομάτως το άδειο γήπεδο σε μια παγωμένη μέρα με πιθανότητα μάλιστα ακόμη και χιονόπτωσης, κάνει το παιχνίδι δύσκολο. Κανείς δεν ξέρει πως θα λειτουργήσει αυτή η συνθήκη για τους παίκτες του Άρη και ειδικά τους ξένους, στους οποίους είναι άγνωστη αυτή η κατάσταση. Σε τι βαθμό δηλαδή θα τους επηρεάσει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο κόσμος να τους παρακινήσει.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ο αντίπαλος και η αλλαγή προπονητή. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Ατρόμητο που μόλις είχε αλλάξει προπονητή και ο Άρης… την πάτησε. Βέβαια ο Πέπε Μελ δεν θα προλάβει να κάνει παραπάνω από δυο προπονήσεις και είναι αμφίβολο ως και εξαιρετικά δύσκολο να κάνει παρεμβάσεις. Η αλλαγή κλίματος και ψυχολογίας που συνεπάγεται η αλλαγή προπονητή όμως, είναι ένας παράγοντας που ήδη απασχολεί τον Άκη Μάντζιο και οφείλει να πάρει τα μέτρα του.

Κόντρα στον ΟΦΗ, ο Άρης θα πρέπει να αλλάξει και το αγωνιστικό… τσιπάκι. Στα δυο παιχνίδια που προηγήθηκαν με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο Άρης είχε μια διαφορετική τακτική προσέγγιση. Ειδικά στο πρώτο όπου αμύνθηκε αρκετά χαμηλά. Απέναντι στον ΟΦΗ θα απαιτηθεί άλλου είδους προσέγγιση. Πιο επιθετική, που θα εξαρτηθεί φυσικά και από την στάση που θα τηρήσει και ο ΟΦΗ στο ματς. Όπως και να έχει, ο Άρης θα χρειαστεί να βγάλει άσους από το μανίκι του και να βάλει κι άλλους παίκτες στην επιθετική εξίσωση, πλην του Μορόν που αποτελεί, ίσως και τη μοναδική σοβαρή απειλή.