Άρης: Κάτι σαν πρόβα τελικού

Άκης Μάντζιος

i

©intime

Άρης: Κάτι σαν πρόβα τελικού

Αλέξης Σαββόπουλος 13:32 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 26.04.2024

Γιατί ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ως.. προβολή του τελικού κυπέλλου. Τι φάνηκε από τις επιλογές στην ενδεκάδα και τις δοκιμές.

Ως προβολή τελικού αντιμετώπισε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Άκης Μάντζιος, ένα ακριβώς μήνα πριν από το μεγάλο φετινό ραντεβού. Η δυναμικότητα του αντιπάλου, η φόρμα την οποία διανύει, η ποιότητα που διαθέτει από τη μέση και μπροστά, ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Έλληνα τεχνικό να δοκιμάσει πράγματα. Να δει για παράδειγμα πως μπορεί να λειτουργήσει ένα σχήμα με δυο χαφ και ένα δεκάρι, όπως καλή ώρα αγωνίστηκε προχθές. Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο προπονητής του Άρη, χρησιμοποίησε τους Ζουλ και Νταρίντα μπροστά από τους δυο στόπερ και τον Γιάννη Φετφατζίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Αν και κόντρα στους τέσσερις… μεγάλους συνηθίζει να παίζει με τρία χαφ, προφανώς ήθελε να δει πως μπορεί να λειτουργήσει, ένα σχήμα με δυο παίκτες που διακρίνονται για τα τρεξίματα και την ανασταλτική τους λειτουργεία (Νταρίντα-Ζουλ) και ένα παίκτη (Φετφατζίδη) που στο ρεπερτόριό του κατά βάση έχει να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα και να ψάξει τις συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο.

Στο πρώτο ημίχρονο, εκτός από τις στατικές φάσεις στις οποίες ο Ολυμπιακός είχε μια.. υψομετρική υπεροπλία, το πρόβλημα που διαπιστώθηκε αφορούσε το αμυντικό τρανζίσιον, εξαιτίας κάποιων αβίαστων λαθών που έγιναν και είχαν ως συνέπεια να βρει η ομάδα του Μεντιλίμπαρ άδειο τον άξονα και να προκαλέσει προβλήματα. Στην επανάληψη αντίθετα με τον Μάνου Γκαρθία και τον Σαμόρα στην ενδεκάδα, ο Αρης παρουσιάστηκε πιο… σεταρισμένος και παρότι ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή, ήταν ακίνδυνος και φλύαρος. Food for thought για τον Έλληνα τεχνικό…

Η χρησιμοποίηση του Μοντόγια στο αριστερό άκρο της άμυνας είχε επίσης… χροιά τελικού αν και ήταν ψιλο -αναγκαστική αφού ήταν απών ο Φεράρι. Ο Ισπανός δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει με αντίθετο πόδι. Ίσα-ίσα, περισσότερες φορές αγωνίζεται αριστερά παρά στη φυσική του θέση. Για την ακρίβεια από τα 28 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί βασικός, στα 18 ο Μάντζιος τον έχει τοποθετήσει στα αριστερά. Περισσότερα από τα μισά δηλαδή. Ήταν όμως και πάλι σοβαρός, τακτικά πειθαρχημένος και χωρίς λάθη. Ξεκάθαρα δηλαδή, προσφέρει μια επιλογή… τελικού στον προπονητή του.

⚽ Η ΑΕΚ που εξαργυρώνει τη «συνέχεια» και ο Παναθηναϊκός που «έπαιξε» τη χρονιά σε μία ζαριά