Αρης: Ο Μάντζιος και η απίστευτη σύμπτωση με τις δυο προκρίσεις στα πέναλτι

Άκης Μάντζιος

i

© intime

Αρης: Ο Μάντζιος και η απίστευτη σύμπτωση με τις δυο προκρίσεις στα πέναλτι

Πριν απο 24 χρόνια ως παίκτης, ο νυν προπονητής του Αρη είχε εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι που είχε χαρίσει την πρόκριση στον Αρη επι του Παναθηναικού με το ίδιο σκορ (4-2).

Τι σου είναι αυτά τα παιχνίδια της μοίρας. Γράφουν μερικές εκπληκτικές ιστορίες. Σαν αυτή που συνδέει τον Ακη Μάντζιο που 24 χρόνια μετά την τελευταία φορά, γίνεται ο πρωταγωνιστής μιας μεγάλης πρόκρισης για τον Αρη. Της πρώτης μετά το 2000 που είχε υπογράψει την πρόκριση επί του Παναθηναικού στα πέναλτι, με το ίδιο σκορ 4-2

Στις 13 Ιανουαρίου του 2000, ο Άρης υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στην Θεσσαλονίκη, για τον B' γύρο του Κυπέλλου. Στην κανονική του διάρκεια το παιχνίδι είχε λήξε με 1-1 με γκολ των Καραγκούνη και Πάουλο Αντριόλι.

Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην κανονική διάρκεια, ούτε στην παράταση, και στα πέναλτι, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 4-2, με «ήρωα» τον Φάνη Κατεργιαννάκη, αλλά και τον νυν προπονητή τους και τότε ποδοσφαιριστή, Άκη Μάντζιο, που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και έστειλε τον Άρη στους «8». Απο τότε ο Αρης είχε δυο κραυγαλέες αποτυχίες, όταν χρειάστηκε να παίξει την πρόκριση στα πέναλτι. Αρχικά στις 28 Ιανουαρίου του 2009 με το χαμένο πέναλτι του Καράμπελα και το 2010 απέναντι στα Τρίκαλα της Β' Εθνικής για τη Γ' φάση της διοργάνωσης, μετά το 1-1 κανονικής διάρκειας και παράτασης, ήρθε ο αποκλεισμός στα πέναλτι, με 4-2 υπέρ της θεσσαλικής ομάδας.