Μία γιορτή αντάξια της ιστορίας 110 ετών του Άρη - Ο Γκάλης, η συγκίνηση για τον Άλκη και η τρέλα για το Κύπελλο (vid+gallery)

Μία γιορτή αντάξια της ιστορίας 110 ετών του Άρη - Ο Γκάλης, η συγκίνηση για τον Άλκη και η τρέλα για το Κύπελλο (vid+gallery)

Αλέξης Σαββόπουλος 23:01 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:30 - 24.03.2024

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο γκαλά του Άρη για τα 110 χρόνια ίδρυσης του συλλόγου. Αθλητές που έβαλαν την υπογραφή τους σε χρυσές σελίδες της ένδοξης ιστορίας των «κιτρινόμαυρων» ξύπνησαν ευχάριστες αναμνήσεις.

Τα 110 χρόνια ένδοξης ιστορίας δεν μπορούν να χωρέσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Χρειάζονται μέρες, εβδομάδες, χρειάζονται τόμοι. Ο Άρης, όπως και να έχει κλείνει 110 χρόνια ζωής και τα γιόρτασε στο «Ολύμπιον» σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση.

Βραβεύτηκαν αθλητές που έγραψαν ιστορία με τον σύλλογο. Σε όλα τα αθλήματα. Κυρίως στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Ο τεράστιος Νίκος Γκάλης έδωσε το δικό του μήνυμα.

Ο Άγγελος Χαριστέας είπε ότι χωρίς την ομάδα του '80 δεν θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο τεχνικός Άκης Μάντζιος και γκολκίπερ Χουλιάν Κουέστα, τόνισαν πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φέρουν το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη.

«Θα διεκδικήσουμε το κύπελλο και θα το φέρουμε στη Θεσσαλονίκη», είπε ο Μάντζιος. «Θα φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε στα ελληνικά ο Κουέστα.

Το συγκλονιστικό βίντεο για τα 110 χρόνια του Άρη

Ο Άγγελος Χαριστέας, πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και παλαίμαχος άσος του συλλόγου δεν ξέχασε και τον Γιάννη Μιχαλήτσο, ο οποίος πριν από λίγους μήνες έφυγε από τη ζωή.

Ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος βρίσκεται στο Σικάγο με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Θόδωρο Καρυπίδη, αλλά και τον φίλο του και επί χρόνια συνεργάτη της ΚΑΕ Στάθη Ρούσσο, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω βίντεο. «Χρόνια πολλά στην Αρειαναρά μας. Πολλές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια και να ζήσουμε πάλι μεγάλες στιγμές. Να τα χιλιάσουμε! Ο Άρης είναι μεγάλος και δεν θα χαθεί ποτέ»

Το μήνυμα του τεράστιου Νίκου Γκάλη

Ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κι επί σειρά ετών παράγοντας του Άρη, ο Γιάννης Μπουτάρης, τιμήθηκε για την προσφορά του στον σύλλογο και δήλωσε: «Ο Άρης είναι στην ψυχή και στο αίμα μας. Μια πρόταση… η βία κυριαρχεί στα γήπεδα. Κάποιοι να αναλάβουν μία πρωτοβουλία να λείψει η βία από τα γήπεδα».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος είναι φίλος του Άρη, τιμήθηκε από τον πρόεδρο του ΑΣ Λευτέρη Αρβανίτη. Ο Έλληνας πολιτικός τόνισε μετά την βράβευση του: «Όπως αυτή η παρέα που το 1914 έφτιαξε έναν σύλλογο που καθρέφτιζε την πολυπολιτισμικότητα της εποχής, αυτός είναι και ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Στον Άρη είμαστε διαφορετικοί. Ο Άρης δεν ανήκει σε κανέναν, αλλά εμείς όλοι ανήκουμε στον Άρη».

Φυσικά συγκίνηση προκάλεσε και η αφιέρωση στον δολοφονημένο Άλκη Καμπανό. Ο νεαρός φίλος του Άρη δεν είναι στη ζωή εξαιτίας των χούλιγκαν, για να χαρεί τα γενέθλια της ομάδας του και η αίθουσα σείστηκε όταν ακούστηκε το όνομά του.

Δείτε φωτορεπορτάζ από το γκαλά: