«Διπλό» χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με κορυφαίο τον Ροντινέι

«Διπλό» χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με κορυφαίο τον Ροντινέι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:29 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:40 - 21.01.2024

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Άρη με 2-1, στο ματς της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Επιστροφή στις νίκες περιλάμβανε το καλεντάρι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Άρη με 2-1, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα - για μία ακόμα φορά - τον Ροντινέι. Για περίπου 90 λεπτά ο σύλλογος του Πειραιά έκανε ότι ήθελε, με τους γηπεδούχους να μειώνουν αργά στο ματς της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. 

Οι παίκτες του Καρβαλιάλ ήταν εκείνοι που με το «καλημέρα» προσπάθησαν να πάρουν προβάδισμα. Ευκαιρία σημαντική δεν είχαν στο ξεκίνημα και η πρώτη καλή μετατράπηκε σε γκολ. Στο 17’ ο Ναβάρο εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Χουτεσιώτη και με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τους Πειραιώτες. 

Λίγο αργότερα ακολούθησε το πέναλτι που καταλόγισε ο Κροχ σε μαρκάρισμα του Φαμπιάνο στον Ναβάρο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ροντινέι στο 21’. Όμως το 2-0 δεν τον σταμάτησε να προσπαθήσει και για τρίτο τέρμα, έχοντας αρκετές ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα. Μάλιστα, στο πρώτο μέρος δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, αφού ο Άρης πέρναγε σπάνια το κέντρο.

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν πιο «κρύο», με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται το προβάδισμα που πήρε. Ο Άρης στο ξεκίνημα προσπάθησε να βάλει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, δίχως αποτέλεσμα. Αυτή η μίνι υπεροχή δεν κράτησε για πολύ, αφού γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν τον έλεγχο. 

Εντούτοις, σε σύγκριση με το πρώτο μέρος δεν έδειχναν να ψάχνουν ένα ακόμα τέρμα, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος. Το μόνο που κατάφερε ο Άρης ήταν να μειώσει… δίχως να έχει σκόρερ. Αυτό διότι στο 90’ ο Κίνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το λάθος που κάνει ο Χουτεσιώτης είναι κομβικό! Ο Ολυμπιακός μέχρι το προβάδισμα ναι μεν πίεζε πιο πολύ, όμως σημαντική τελική - πέραν εκείνης του Μασούρα που ήταν οφσάιντ - δεν είχε. Το 1-0 ήταν λύτρωση για τους Πειραιώτες, που πήραν την απαραίτητη ψυχολογία για να ψάξουν και άλλο γκολ. 

MVP:

Ο Ροντινέι! Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Βραζιλιάνος έτρεχε ασταμάτητα, αγνοώντας τη λέξη κούραση. Ο ίδιος έκανε τη σέντρα για το 1-0 του Ναβάρο, ενώ από τα δικά του πόδια ήρθε το 2-0. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Τελευταία νίκη του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα στο συγκεκριμένο γήπεδο ήταν εκείνη της σεζόν 21/22 (0-1) και αφορούσε τα playoffs. Για να βρει κανείς, δε, την τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν δύο γκολ στο «Κλ. Βικελίδης», τότε θα πρέπει να ανατρέξει στο 2020, όταν και τότε η ομάδα του Πειραιά νίκησε με 2-1. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης, Μορόν.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη Ρέτσος, Κίνι, Έσε, Αλεξναδρόπουλος, Καρβάλιο, Μασούρας, Μαρτίνς, Ναβάρο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Θυμηθείτε το live του αγώνα:

  • Τέλος στο ματς

Δ. Βερβελές: "Φωτιά" οι καθυστερήσεις, μετά τη μείωση του σκορ του αγώνα από το αυτογκόλ του Κίνι.

  • 90' ΓΚΟΟΟΟΛ για τον Άρη! Το γύρισμα του Νταρίντα έφτασε στον Ζαμόρα και από κει στον Κίνι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Δ. Βερβελές: Δεν θα δούμε σήμερα Όρτα και Τσικίνιο, πάει για την άλλη εβδομάδα το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

  • 80' Ωραίο σουτ του Καρβάλιο εκτός περιοχής το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ
  • Έχει «σβήσει» για τα καλά το παιχνίδι

Α. Σαββόπουλος: Συνεχείς αλλαγές από τον Μαντζιο σε μια προσπάθεια να βρει επιθετικό ρυθμό χωρίς όμως επιτυχία

  • Χωρίς τελική εδώ και ώρα το ματς

Δ. Βερβελές: Αναμενόμενη η κίνηση με τον Ποντένσε να παίρνει τη θέση του Ζέλσον Μαρτίνς. Εξαιρετική η εικόνα του στα 64' που αγωνίστηκε πάντως, δίνει ποιότητα και ταχύτητα στον Ολυμπιακό.

Δ. Βερβελές: «Σβηστά» ο Ολυμπιακός κάνει τη δουλειά του, κρατάει το 0-2. Σοβαρός, πειθαρχημένος, θέλει να πάρει το τρίποντο και να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου.

  • 60' Ο Κίνι κουβάλησε την μπάλα όμως το σουτ του δεν ήταν καλό
  • 56' Ο Ζέλσον Μαρτίνες έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη

Α. Σαββόπουλος: Ο Άρης έχει μπει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία

  • Χωρίς μεγάλη τελική τα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου

Δ. Βερβελές: Αρχή δευτέρου ημιχρόνου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αλλαγή ο Ολυμπιακός. Αναμενόμενο, αλλά η λογική λέει ότι ο Άρης θα ψάξει να βγάλει αντίδραση.

  • 46' Ο Μορόν έκανε ένα σουτ, κόντραρε στα σώματα και η μπάλα κόρνερ
  • Σέντρα στο δεύτερο μέρος

Δ. Βερβελές: Τέλος ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις για μια σημαντική νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Εξαιρετικό ματς από τον Ναβάρο, έχει γκολ, κέρδισε το πέναλτι, κερδισμένες μονομαχίες. Όλα τα λεφτά πάντως και η ανασταλτική εικόνα, χωρίς τελική ο Άρης!

  • Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και χάρη στον Ναβάρο και τον Ροντινέι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Απέναντί του ένας Άρης που δεν μπόρεσε να τρέξει στον ρυθμό των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα να απειληθεί και να μην απειλήσει. 
  • Τέλος στο πρώτο ημίχρονο
  • Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων
  • 42' O Zέλσον Μαρτίνς πάτησε περιοχή και η προσπάθεια του πέρασε πάνω από την εστία. 

Α. Σαββόπουλος: Ο Άρης έχει εκτός ματς αρκετούς κομβικούς παίκτες σήμερα και θα χρειαστεί επειγόντως λύση από τον πάγκο για να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα

Δ. Βερβελές: Το σημαντικό δεν είναι το 0-2, αλλά ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει απειληθεί σε μισή ώρα αγώνα.

  • 29' Ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ το οποίο πέρασε εκτός εστίας.
  • 28' Συρτό σουτ του Αλεξανδρόπουλου, η μπάλα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη. 

Α. Σαββόπουλος: Ένα βουνό έχει να ανεβεί ο Άρης μετά το γρήγορο 0-2 του Ολυμπιακού αφού εκτός του σκορ έχει να διαχειριστεί και την κόπωση

Δ. Βερβελές: Βρέθηκε διαιτητής Δανός παρακαλώ, να δει και κανονικά μια φάση. Πέναλτι του Φαμπιάνο στον Ναβάρο, 0-2 με τον Ροντινέι που σημάδεψε σωστά!

  • 21' ΓΚΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό! Ο Ροντινέι έστειλε την μπάλα δεξιά, ο Χουτεσιώτης έπεσε αριστερά και 0-2.
  • 19' ΠΈΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Ο Φαμπιάνο βρήκε στο πρόσωπο τον Ναβάρο και ο Κροχ έδειξε τη λευκή βούλα. Προηγήθηκε μία φάση διαρκείας με αρχή ένα σουτ του Ροντινέι.

Δ. Βερβελές: Γκολ από τον Ναβάρο και 0-1 στο 17ο λεπτό. Στην πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό. Δεύτερο γκολ του Ισπανού με τη φανέλα των Πειραιωτών. Καλό και για την ψυχολογία του...

  • 17' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό! Τραγική έξοδος του Χουτεσιώτη, την εκμεταλλεύτηκε ο Ναβάρο που με κεφαλιά έκανε το 1-0
  • 15' Ο Μασούρας πλάσαρε μπροστά στον Χουτεσιώτη, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δ. Βερβελές: Πρώτο δεκάλεπτο χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Έχει διάθεση ο Ολυμπιακός να μείνει ψηλά και να πιέσει, για την ώρα δεν φαίνεται πως θα πάμε σε... τρελό ματς.

  • Ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο και προσπαθεί να απειλήσει στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
  • Χωρίς φάση το ματς μέχρι στιγμής στο πρώτο πεντάλεπτο
  • Σέντρα στο ματς

Δ. Βερβελές: Καλησπέρα κι από εμένα. Με αλλαγές οι "ερυθρόλευκοι" μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό. Εκτός εντεκάδας Φορτούνης, Ποντένσε και Καμαρά, στον πάγκο οι νέοι Όρτα και Τσικίνιο. Έχει ενδιαφέρον η εικόνα του Ζέλσον Μαρτίνς που αρχίζει για πρώτη φορά ως βασικός.

  • Λίγη ώρα απομένει για τη σέντρα του αγώνα
  • Τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας στην έδρα του με 4-1 του Άρη. 
  • Ροτέισον κάνει και ο Άκης Μάντζιος, αφού η κόπωση στο ματς με την ΑΕΚ τον αναγκάζει να προχωρήσει σε πέντε αλλαγές. Χουτεσιώτη, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο και Παναγίδης είναι τα νέα πρόσωπα του Έλληνα τεχνικού.
  • Με εκπλήξεις η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού ο Κάρλος Καρβαλιάλ επέλεξε να αφήσει εκτός τους Ορτέγκα, Καμαρά, Φορτούνη και Ποντένσε.
  • Τελευταία αναμέτρηση των δύο στο «Κλ Βικελίδης» ολοκληρώθηκε με νίκη του Άρη, ο οποίος επικράτησε με 2-1, τον περασμένο Απρίλιο. 
  • Διαιτητής: Κροχ Χάνσεν Μόρτεν (Δανίας)
    Βοηθοί: Ντένις Βόλεμπεργκ Ράσμουσεν (Δανίας), Βίκτορ Σκίτε (Δανίας)
    4ος Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) 
    VAR: Χάνσεν Γιόνας (Δανίας), AVAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)
  • Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

    Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης, Μορόν.

    Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη Ρέτσος, Κίνι, Έσε, Αλεξναδρόπουλος, Καρβάλιο, Μασούρας, Μαρτίνς, Ναβάρο
  • Ο Άρης με νίκη μειώνει στο -2 από την τέταρτη θέση, εκεί όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός.
  • Η βαθμολογία της Stoiximan Super League:
  • Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός μετράει μόλις μία νίκη το 2024, αυτή κόντρα στην Κηφισιά. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι του ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος και τον άφησε εκτός Κυπέλλου μετά τα χαμένα πέναλτι των Καρβάλιο και Καμαρά.
  • Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου αγνοούν την ήττα για τέσσερα ματς, επικρατώντας μάλιστα του ΠΑΟΚ με 2-1 και αποκλείοντας την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας.
  • O εξαιρετικά φορμαρισμένος Άρης υποδέχεται στην έδρα του τον Ολυμπιακό που δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League.