Ο Άρης «πνίγηκε» στο άγχος, αλλά ήταν πιστός στο ραντεβού του με τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου!

Ο Άρης «πνίγηκε» στο άγχος, αλλά ήταν πιστός στο ραντεβού του με τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου!

Γιώργος Σακελλαρίου 20:54 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:13 - 06.03.2024

Ο Άρης με προίκα τη νίκη του στο Αγρίνιο με 1-0, ήρθε ισόπαλος 0-0 στο σπίτι του με τον μαχητικό Παναιτωλικό και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για δέκατη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά το 2010, όπου θ' αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ο υπέρτατος στόχος που έχει ο Άρης για έναν τίτλο είναι σαφώς το Κύπελλο.

Οι Θεσσαλονικείς μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ είχαν ορθάνοιχτο δρόμο μπροστά τους για τον τελικό. Λύγισαν τη Νίκη Βόλου και πέρασαν και το εμπόδιο του Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου νίκησε 1-0 στο Αγρίνιο και στην αποψινή ρεβάνς, πνίγηκαν στο άγχος. Έκαναν ένα πολύ κακό παιχνίδι, γεμάτο «φόβο», ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε και δεν το πίστεψε και περισσότερο κι έτσι το τελικό 0-0 έδωσε στους Θεσσαλονικείς το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θ’ αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Αυτή είναι η δέκατη φορά που ο Άρης θα παίξει τελικό κι ασφαλώς υπάρχει τεράστια δίψα για έναν τίτλο, τον πρώτο μετά το 1970!

Ο Παναιτωλικός αν και είχε στην πλάτη του την ήττα με 1-0 στο Αγρίνιο, πήγε συντηρητικά το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Οι Αγρινιώτες έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να περιορίσουν κυρίως τους Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, αλλά και την πρόσβαση στον Μορόν.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν και ο Άρης δεν κατάφερε να βρει σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί και να κάνει ακόμα πιο εύκολο το έργο του μετά τη νίκη στο πρώτο ματς. Στο 8’ σουτ του Σουλεϊμάνοφ εντός περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ και στο 14’ σε σέντρα του Φερράρι από αριστερά, ο Σουλεϊμάνοφ δεν είχε καλή ισορροπία και η κεφαλιά του ήταν εντελώς άστοχη.

Στο 20’ απείλησε ο Παναιτωλικός. Σε ωραία ενέργεια του Μαυρία και σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Καρέλη ήταν αδύναμη, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στα χέρια του Κουέστα

Δύο ευκαιρίες ο Άρης

Οι Θεσσαλονικείς φυσικά είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Στο 32’ το μακρινό σουτ του Ζαμόρα έφυγε αρκετά άουτ, ενώ στο 38’ ο Άρης άγγιξε το γκολ. Ο Οντουμπάτζο γύρισε στον Ζαμόρα κι αυτός πλάσαρε στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μπρούνο Ντουάρτε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και κόρνερ.

Στο 45’ ο Σουλεϊμάνοφ έπιασε ένα φοβερό αριστερό σουτ από τα 25 μέτρα κι απέκρουσε εκπληκτικά ο Τσάβες στο δεξί παραθυράκι σε κόρνερ.

Ανάλογη και η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός, ο Παναιτωλικός δεν έπαιρνε ρίσκα και ο Άρης δεν έβρισκε χώρους, ενώ δεν είχε κι ένταση στο παιχνίδι του. Στο 60’ οι προπονητές άρχισαν τις διορθωτικές κινήσεις.

Ο Μάντζιος πέρασε τον Φετφατζίδη και ο Πετράκης τους Πέδρο, Χουάνπι, χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά τη διάταξη.

Το τέμπο στο ματς δεν άλλαζε και ο Άρης έδειχνε να αρκείται στο 1-0 του πρώτου αγώνα, ενώ ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να βρει μεγάλη φάση. Στο 71’ είχε μία τελική, πάντως, όταν το αριστερό σουτ του Χουάνπι εκτός περιοχής, κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν και μετά το 80’ αναζήτησαν ένα γκολ για να στείλουν την αναμέτρηση στην παράταση. Στο 86’, λοιπόν, πλησίασαν στο 1-0. Κόρνερ του Χουάνπι, η κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι!

O MVP

Ο Οντουμπάτζο έκανε ένα καλό ματς. Ήταν από τους λίγους του Άρη μαζί με τον Νταρίντα που είχε ένταση στις ενέργειές του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στη νίκη του Άρη στο πρώτο ματς… Ο Παναιτωλικός δεν έδειχνε ικανός για την ανατροπή και στο 86’ έχασε και τη μοναδική του ευκαιρία με τον Μπρούνο Ντουάρτε για να στείλει το ματς στην παράταση.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φερράρι (90’ Ζουλ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Βέλεθ (90’ Ρόουζ), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (60’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Σουλεϊμάνοφ (79’ Σαβέριο), Μορόν (80’ Ανσαριφάρντ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Μλάντεν (80’ Λομόνακο), Μπ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Φρ. Ντουάρτε (61’ Χουάνπι), Πέρες (80’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (72’ Ντίαζ), Καρέλης (61’ Πέδρο).

Δείτε φωτορεπορτάζ από τον αγώνα