Πότε είναι ο τελικός του Κυπέλλου Παναθηναϊκός – Άρης

Πότε είναι ο τελικός του Κυπέλλου Παναθηναϊκός – Άρης

Γιώργος Σακελλαρίου 21:00 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 06.03.2024

Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης είναι οι δύο φιναλίστ του φετινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαϊου.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας, έπειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, περίμενε τον αντίπαλό του από το δεύτερο ζευγάρι. Ο Άρης μετά το αγχωτικό 0-0 στο σπίτι του με τον Παναιτωλικό και με προίκα τη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο, έκλεισε κι αυτός θέση κι έτσι ο φετινός τελικός θα είναι ΠαναθηναϊκόςΆρης.

Οι «πράσινοι» είναι τυπικά γηπεδούχοι, ενώ οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά το 2010 στον τελικό, όταν ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 με το γκολ του Λέτο.

Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαϊου. Μοιάζει πολύ δύσκολο να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία, αρχικά λόγω του Euro. Αν ειδικά περάσει η Ελλάδα στη Γερμανία, θα χρειαστεί ο Πογέτ τους διεθνείς όσο το δυνατόν νωρίτερα. Επιπλέον, η ΕΠΟ θα πρέπει να οργανώσει και τον τελικό του Europa Conference League στις 29 Μαϊου, οπότε δεν θα είναι απλό να τρέξει σε διάστημα λίγων ημερών, δύο τόσο σημαντικά παιχνίδια.

Το που θα γίνει ο τελικός, στην παρούσα φάση είναι άγνωστο. Το ΟΑΚΑ θα είναι στο εξής διαθέσιμο και είναι το φαβορί για να φιλοξενηθεί εκεί η αναμέτρηση, εφόσον συμφωνήσουν και οι δύο ΠΑΕ. Εναλλακτική ασφαλώς είναι και το Πανθεσσαλικό.

Ο Παναθηναϊκός να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η 31η φορά που θα παίξει σε τελικό. Έχει κατακτήσει το Κύπελλο 19 φορές, ενώ ο Άρης θα παίξει για δέκατη φορά σε τελικό κι έχει πάρει το τρόπαιο μία φορά. Το μακρινό 1970.