Αποστολάκης: «Ο Τερίμ ήρθε σαν αυτοκράτορας, αλλά χωρίς ανάλογη συνέχεια»

Φατίχ Τερίμ

i

© Intime

Αποστολάκης: «Ο Τερίμ ήρθε σαν αυτοκράτορας, αλλά χωρίς ανάλογη συνέχεια»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:35 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 06.03.2024

Ο Στράτος Αποστολάκης κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Στράτος Αποστολάκης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και μίλησε για τον Φατίχ Τερίμ.

Μεταξύ άλλων, ο παλαίμαχος σπουδαίος ποδοσφαιριστής κλήθηκε να κάνει το δικό του σχόλιο για τον Τούρκο προπονητή του Παναθηναϊκού και για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αν ένας προπονητής έχει βάλει την σφραγίδα του και είναι κανονικός θα τον παραδεχθούμε. Σε έναν νέο ή έναν ιμιτασιόν που δεν έχει επιτυχίες δεν θα το πούμε ποτέ αυτό. Ο Τερίμ ήρθε σαν αυτοκράτορας, για να βάλει την σφραγίδα του, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Αν είναι μεγάλος προπονητής θα φανεί τον επόμενο μήνα, με το αν την έχει καλά κουρδισμένη την ομάδα. Αν είναι... ότι κάτσει τότε δεν θα λέμε τα ίδια.

Ο κάθε παίκτης στα μεγάλα παιχνίδια δίνει το 100% για δικούς του λόγους. Η μεταμόρφωση σε μία ομάδα φαίνεται μόνο αν έχει βάλει την πινελιά του ο προπονητής. Στο Κύπελλο δεν κέρδισε ο Τερίμ, έχασε ο ΠΑΟΚ. Αν βάλεις τους ίδιους παίκτες να χτυπήσουν τα πέναλτι δεν θα ξαναγίνει αυτό που έγινε», ανέφερε αρχικά.

«Καλός προπονητής είναι αυτός που είναι μπροστά από τον καιρό του. Ο σύγχρονος. Αυτός που προετοιμάζει τον εαυτό του για τα επόμενα χρόνια, αυτός είναι ο καλός. Ο Γκουαρντιόλα έπαιζε το τίκι τάκα, μετά έβαλε κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι του, τώρα το ξανααλλάζει. Παίζουν όλοι με τέσσερις και αυτό παίζει με τρεις. Ο καλύτερος που είχα, αν και δεν τον πήγαινα σαν άνθρωπο, ήταν ο Όσιμ. Από τότε έλεγε ότι ο αργός παίκτης δεν έχει τύχη στο ποδόσφαιρο.

Και τώρα το βλέπουμε. Ήταν μπροστά. Ο προπονητής πρέπει να σε εμπνέει κιόλας. Ο Όσιμ ήταν ωμός. Στον Παναθηναϊκό όποιος και να έρθει δεν μπορεί να είναι πάνω από την ομάδα. Ο αυτοκράτορας είναι ο Παναθηναϊκός, όχι ο Τερίμ. Οι καλοί προπονητές κοιτάζουν να πάνε σε καλές συνθήκες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Για τον δεύτερο αγώνα του Άρη με τον Παναιτωλικό σημείωσε: «Θα μιλάμε για θαύμα αν περάσει ο Παναιτωλικός, είναι πολύ δύσκολο. Το ότι έφτασε μέχρι εδώ είναι ένας άθλος. Το κύριο μέλημα είναι να παραμείνει στην Super League 1. Μπορεί πίσω πίσω στο μυαλό τους να έχουν το θαύμα, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό δεν είναι εύκολο. Ο Άρης είναι καλή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες και αν περάσει νομίζω δεν θα είναι αμελητέα ποσότητα στον τελικό.

Το 2-0 του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα δεν είναι κριτήριο. Ο Άρης είναι ποιοτική ομάδα, έχει ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές και αν είναι σε καλή μέρα θα δούμε καλό ματς. Έχει παίκτες αξίας σε όλες τις γραμμές. Είναι κοντά στους μεγάλους και χρειάζεται μόνο ένα κλικ για να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Μορόν, για παράδειγμα, και ο Οντουμπάτζο είναι καλοί ποδοσφαιριστές».

Κατέληξε λέγοντας: «Ο Σαραβάκος θα έπαιζε και σήμερα. Αυτό τον κάνει καλό ποδοσφαιριστή. Φυσικά, σήμερα θα μπορούσε να αγωνιστεί και ο Χατζηπαναγής, αλλά θα ήθελα να τον δω και με καλύτερους συμπαίκτες».