Αλύγιστος Παναθηναϊκός, ξεπέρασε τον Άρη και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Σπόραρ κόντρα στον Άρη

i

Intime

Αλύγιστος Παναθηναϊκός, ξεπέρασε τον Άρη και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:32 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 16.05.2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ανταγωνιστικού Άρη στη Θεσσαλονίκη με σκόρερ τον Σπόραρ και το αυτογκόλ του Μπράμπετς και συνεχίζει να διεκδικεί στα ίσα τον τίτλο.

Όταν θες να στεφθείς πρωταθλητής, πρέπει να νικάς ακόμα και όταν δεν είσαι καλός. Ενίοτε και όταν νιώθεις ότι σε αδικεί ο διαιτητής. Ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε και στις δύο προϋποθέσεις, παρά την μέτρια απόδοση του και επικράτησε 2-0 του ανταγωνιστικού Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ειδικά στο πρώτο 45λεπτο ήταν ανώτεροι και δικαιούνται να θεωρούν πως άξιζαν κάτι περισσότερο.

Οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ έδειξαν εξαντλημένοι από τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στα οποία κατανάλωσαν δυνάμεις και δεν είχαν την ίδια ψυχραιμία. Παρόλα αυτά, άντεξαν όταν οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία και πέρασαν νικηφόρα με την κλάση του Αντράζ Σπόραρ.

Ο Σλοβένος επιθετικός ήρθε από τον πάγκο και με μία εξαιρετική εκτέλεση, ενδεικτική της μεγάλης κλάσης του, διέσπασε την άμυνα του Άρη και άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει στην κορυφή σε απόσταση ενός αποτελέσματος και να διατηρεί πιθανότητες για να στεφθεί πρωταθλητής.

Η εξέλιξη του 90λεπτου

Με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο που ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, ο Άρης είχε την κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν αυτός που είχε και την πιο απειλητική στιγμή στο 35’, όταν ο Μορόν ντρίμπλαρε τους Αράο και Γεντβάι και απέναντι από τον Ντραγκόβσκι, πλάσαρε πάνω του.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με την αλλαγή του Τερίμ, τον Άντραζ Σπόραρ στο 62’. Ο Μπερνάρ έκλεψε από την επιπόλαιη πάσα του Μπράμπετς, ο Σλοβένος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίο πλασέ σκόραρε.

Ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση στο 90’. Ο Ανσαριφάρντ έπιασε την κεφαλιά, ο Ντραγκόβσκι δεν μπορούσε να αποκρούσει, όμως ο Γεντβάι έσωσε στη γραμμή. Αφού απέφυγε το γκολ, ο Παναθηναϊκός πέτυχε δεύτερο. Στην αντεπίθεση, ο Μλαντένοβιτς σέντραρε από αριστερά, ο Τζούρισιτς σούταρε με προβολή, ο Κουέστα απέκρουσε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κουέστα και κατέληξε στα δίχτυα. 

Ο MVP: Ο Άντραζ Σπόραρ. Παρότι σε διάρκεια δεν έκανε πολλά πράγματα, έκανε την ενέργεια που έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Άρη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο φινάλε. Στη μία εστία ο Γεντβάι έσωσε πάνω στη γραμμή την ισοφάριση από την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ και στην επόμενη φάση, ο Μπράμπετς με αυτογκόλ διαμόρφωσε το 0-2.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Άκης Μάντζιος είδε την ομάδα του να χάνει, όμως το τακτικό σχέδιο του δικαιώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ο Φατίχ Τερίμ ρίσκαρε με τη μετατροπή του συστήματος στην ανάπαυλα, όμως επηρέασε τις συνθήκες και βρήκε γκολ από την αλλαγή του (Σπόραρ).

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν πέρασε απαρατήρητος ο Βορειομακεδόνας Στάβρεφ. Δεν χειρίστηκε την πολύ δύσκολή φάση, όμως οι αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο άφησαν τους «πράσινους» με πολλά μαρκαρίσματα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι, Ζουλ (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Τζούρασεκ), Μανού Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Αράο, Μπακασέτας (88’ Μαντσίνι), Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (92’ Βέρμπιτς)