Τα πολλά συν και το ένα ερωτηματικό για τον Άρη εν όψει του ντέρμπι στην Τούμπα
i

@intime

Τα πολλά συν και το ένα ερωτηματικό για τον Άρη εν όψει του ντέρμπι στην Τούμπα

Αλέξης Σαββόπουλος 11:27 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 10.03.2024

Ποια είναι τα στοιχεία που παίρνει μαζί του στην αποψινή πρεμιέρα του στα playoffs ο Αρης και ποιο θα είναι στο σημείο κλειδί.

Για πρώτη φορά ίσως σε ένα παιχνίδι και μάλιστα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μετά από ένα γεμάτο δίμηνο το γκρουπ και η τεχνική ηγεσία δεν έχουν το υπέρμετρο άγχος και το τεράστιο ΠΡΕΠΕΙ που διακατείχε τις προσπάθειές τους προκειμένου να φτάσει ο Αρης σε ένα τελικό και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει δυο πράγματα. Ενα τρόπαιο που το θέλει λυσσαλέα αλλά- μην το λησμονούμε αυτό- και το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίνει.

Ο Αρης πάει σήμερα στην Τούμπα με αρκετά συν και ένα… ερωτηματικό. Έχει σίγουρα λιγότερο άγχος απο τον αντίπαλό του που… καίγεται. Ναι μεν πρόκειται για το κλασσικό τοπικό ντέρμπι και το πρεστίζ που πάντα το συνοδεύει αλλά βαθμολογικά το κίνητρο δεν είναι το ίδιο. Ο Αρης θα είναι πιο άνετος και απελευθερωμένος κι αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να παίξει και καλύτερα. Όπως έδειξε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Αρης παίζει όλα τα παιχνίδια για να τα κερδίσει, χωρίς να τον απασχολούν… καφενειακές θεωρίες συνομωσίας. Το ίδιο θα κάνει και σήμερα.

Εχει ψυχολογία στο φουλ. Η πρόκριση στον τελικό και η επίτευξη του βασικού φετινού στόχου, δηλαδή να βρεθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο ραντεβού της 18ης Μαϊου έχει φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια και όλοι ζουν και αναπνέουν για αυτό. Εχει δημιουργήσει επίσης καλή παράδοση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του και μια αποτελεσματική τακτική που του δίνει αποτελέσματα.

Κάπου εδώ όμως υπάρχει και το ερωτηματικό. Το στοιχείο… κλειδί που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του Αρη που θα δούμε σήμερα. Πως θα καταφέρει ο Μάντζιος να βάλει γρήγορα σε λειτουργία playoffs τους παίκτες του, γιατί μπορεί το κύπελλο να αργεί, αλλα το μυαλό ήδη ταξιδεύει εκεί. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον έλληνα τεχνικό και όλη την ομάδα. Να εμφανιστεί στο χορτάρι της Τούμπας με την πνευματική συγκέντρωση που απαιτεί η δυσκολία της αναμέτρησης και ο ίδιος ο αντίπαλος. Αλλωστε η τακτική προσέγγιση του Μάντζιου απόψε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσήλωση στο πλάνο, την αποφυγή λαθών και το καθαρό μυαλό.