Για να διατηρηθεί στην κορυφή ο ΠΑΟΚ - Νίκη γοήτρου θέλει ο Άρης

ΠΑΟΚ - Άρης

i

© Intime

Για να διατηρηθεί στην κορυφή ο ΠΑΟΚ - Νίκη γοήτρου θέλει ο Άρης

Στέλιος Βαρδάκης • 09:39 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 23.05.2024

Με το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στη Τούμπα ρίχνει αυλαία η 1η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

ΠΑΟΚ και Άρης αναμετρώνται στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League (10.03 21:00) στη Τούμπα σε ένα ματς που θα το μεταδώσει το NOVA SPORTS PRIME. Ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας του Δικεφάλου του Βορρά.

Με στόχο να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας οι «ασπρόμαυροι», με τον Άρη να θέλει τη νίκη κυρίως για θέμα γοήτρου, αφού βαθμολογικά δεν απειλείται από τη Λαμία για την 5η θέση ενώ έχει μείνει αρκετά πίσω για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την ήττα με 2-0 στην Κροατία και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τη φάση των «16» του Europa Conference League, βάζοντας δύσκολα στον εαυτό του για τον επαναληπτικό στην Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει για το σημερινό ματς στον Αλί Σαμάτα λόγω τραυματισμού στη μέση, όπως και στους Σάστρε, Μιχαηλίδη. Εκτός φυσικά και ο Εκόνγκ, που χάνει τη σεζόν λόγω της θλάσης τρίτου βαθμού που είχε.

Ο κόουτς του Δικεφάλου του Βορρά αναμένεται να προβεί σε αλλαγές σε σχέση με το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό αγώνα όπως άλλωστε κάνει σε όλη τη σεζόν. Για τον αγώνα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» διεκδικούν φανέλα βασικού οι Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Ντεσπόντοφ, αλλά και ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Γίνεται κατανοητό πως με τον ΠΑΟΚ να έχει δύο παιχνίδια υψηλής έντασης σε μικρό χρονικό διάστημα (Άρης σήμερα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ την Πέμπτη), ο Λουτσέσκου καλείται να διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές του, καθώς πρόκειται για δύο... τελικούς για το «ασπρόμαυρο» γκρουπ.

Από την άλλη, μεθυσμένη πολιτεία μοιάζει ο Άρης μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να έμειναν στην ισοπαλία (0-0) με τον Παναιτωλικό ωστόσο η νίκη (1-0) στο πρώτο ματς ήταν αρκετή για να φέρει την πολυπόθητη πρόκριση.

Όμως, ο τελικός αργεί ακόμα και η ομάδα του Άκη Μάντζιου πρέπει να γυρίσει σε... mode playoffs και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος πήρε στην αποστολή 22 ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά την αγωνιστική προσέγγιση, η λογική λέει ότι ο Μάντζιος θα ακολουθήσει την πεπατημένη των εκτός έδρας αναμετρήσεων με τις τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Δηλαδή ένα σχήμα με τρία χαφ, ως επί το πλείστων αμυντικογενή, κλείσιμο των διαδρόμων και άμυνα πιο χαμηλά στο γήπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε σίγουρα και κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα στην ενδεκάδα της Τούμπας. Ειδικά στη μεσαία γραμμή όπου ο μόνος σίγουρος είναι ο Νταρίντα από αυτούς που αγωνίστηκαν κόντρα στον Παναιτωλικό μεσοβδόμαδα. Ζουλ και Βερστράτε είναι οι δυο υποψήφιοι να πλαισιώσουν τον Τσέχο με αουτσάιντερ τον Τζούρασεκ. Ο ξεκούραστος Μοντόγια είναι επίσης υποψήφιος για το αριστερό άκρο αντί του Φεράρι. Μια ακόμη αλλαγή ενδέχεται να υπάρξει και στην επίθεση, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο βασικό σχήμα αντί του Μορόν, αφού τα χαρακτηριστικά του… κουμπώνουν καλύτερα σε αυτό που έχει στο μυαλό του ο Μάντζιος.