Αρης: Ψηλά στη λίστα ο Πεπ Τσαβαρία της Ράγιο
i

Αρης: Ψηλά στη λίστα ο Πεπ Τσαβαρία της Ράγιο

Αλέξης Σαββόπουλος 18:16 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 12.01.2024

Τον 25χρονο αριστερό μπακ της Βαγιεκάνο έχει ως βασική του επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση ο Αρης. Πρόβλημα η πίεση του χρόνου.

Απο την γνωστή δεξαμενή της ισπανικής αγοράς προέρχεται ένας απο τους βασικούς στόχος του Αρη για την θέση του αριστερού μπακ, στην οποία αναζητούν να ενισχυθούν οι κιτρινόμαυροι, απο τη στιγμή που δεν υπολογίζεται ο Ματαρίτα. Πρόκειται για τον Πεπ Τσαβαρία της Ράγιο Βαγιεκάνο. Ο Γιόζεπ Πεπ Μαρία Τσαβαρία Πέρεθ όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1998, στην Καταλονία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Φιγκέρες. Απο την τοπική ομάδα ξεκίνησε και την καριέρα του και μόλις σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα στηνTercera División.

Το καλοκαίρι του 2018 μετακόμισε στην Ολότ που αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας και το παρθενικό του γκολ. Μετά απο δυο χρόνια και συνολικά 52 συμμετοχές με τρία γκολ και ισάριθμες ασιστ, έκανε το επόμενο βήμα πηγαίνοντας στην Σαραγόσα στη 2η κατηγορία. Για δυο διαχοχικές σεζόν, δεν έχασε σχεδόν παιχνίδι καταγράφοντας 75 συμμετοχές με ένα γκολ με τη φανέλα της Σαραγόσα. Οι καλές εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Ράγιο Βαγιεκάνο που τον Αύγουστο του 2022 πλ/ηρωσε 1,8 εκ ευρώ για να τον αποκτήσει. Την πρώτη του σεζόν στη LaLiga, ο Τσαβαρία έκανε 17 παιχνίδια (τέσσερα βασικός), ενώ φέτος στο πρώτο μισό της σεζόν, δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, έχοντας αγωνιστεί σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα και δυο στο κύπελλο.

Ο Τσαβαρία είναι αυτό που αποκαλούμε full back, αφού παίζει με ευχέρεια όλη την αριστερή πλευρά και παλιότερα έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και ως winger. Ο Τσαβαρία γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς. Το πρόβλημα είναι ότι μετά τον τραυματισμό του ενός αριστερού μπακ της Ράγιο, ο Τσαβαρία παιρνει χρόνο συμμετοχής και δυσκολεύει την Ράγιο να συναινέσει στον δανεισμό του. Απο την άλλη ο Αρης... καίγεται για παίκτη και δεν αποκλείεται η καθυστέρηση αυτή να στρέψει τον Αρη σε άλλες περιπτώσεις.