Αρης: Το κρίσιμο καλοκαίρι του Οντουμπάτζο
i

Οντουμπάτζο@intime

Αρης: Το κρίσιμο καλοκαίρι του Οντουμπάτζο

Αλέξης Σαββόπουλος 04:00 - 01.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:19 - 22.05.2024

Το συμβόλαιο του άγλλου μπορεί να μην ολοκληρώνεται αλλά το όνομά του δεν απολείεται να εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια.

Χουλιάν Κουέστα και Φαμπιάνο είναι τα δυο… βαριά συμβόλαια του Αρη που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι αλλά δεν είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως θα μας απασχολήσουν. Υπάρχουν και 2-3 άλλοι που αν και δεσμεύονται με συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά, δεν αποκλείεται να βρεθούν στο επίκεντρο (βλέπε Μορόν).

Εκτός από τον Ισπανό πρώτο σκόρερ του Αρη, μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι ο Μόουζες Οντουμπάτζο. Βασικό γρανάζι της κιτρινόμαυρης μηχανής του Μάντζιου και απο τους παίκτες του λεγόμενου βασικού κορμού. Το συμβόλαιο του άγγλου με καταγωγή απο τη Νιγηρία δεξιού μπακ, εκπνέει το καλοκαίρι του 2025. Εχει δηλαδή ένα ακόμη χρόνο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι ο Οντουμπάτζο θα συμπληρώσει τα 31 του χρόνια. Θα είναι δηλαδή στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και με δυο γεμάτες χρονιές με τη φανέλα του Αρη με 67 συμμετοχές και δυο γκολ. Απο πλευράς Αρη δεν έχει υπάρξει κάποια κρούση προς την πλευρά του Νιγηριανού, για ενδεχόμενη πρόωρη επέκταση, με δεδομένο ότι σε δυο μήνες θα μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει το επόμενο διάστημα.

Το ενδιαφέρον εγκειται στο τι θα πράξει ο Αρης στο ενδεχόμενο να έρθει κάποια πρόταση για τον Οντουμπάτζο αλλά και πόσο τον κοστολογεί σε μια τέτοια περίπτωση. Οι δυο καλές χρονιές που κάνει με τον Αρη, είναι η αλήθεια ότι έχουν τοποθετήσει το όνομά του σε αρκετές λίστες ομάδων σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Οντουμπάτζο εχει καλό όνομα στην Τσάμπιονσιπ ενώ δεν περνάει απαρατήρητος ούτε από ομάδες της γειτονικής Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιθανό το όνομα του Νιγηριανού να εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια.