Άρης: Υποχρεωτικό το εκτεταμένο ροτέισον με Παναιτωλικό
i

@intime

Άρης: Υποχρεωτικό το εκτεταμένο ροτέισον με Παναιτωλικό

Η σκέψη του Άκη Μάντζιου να δώσει ανάσες στους μισούς τουλάχιστον βασικούς την Κυριακή στο Αγρίνιο και η επιστράτευση των παικτών από τον πάγκο. Ποιοι… βλέπουν ενδεκάδα.

Ο Αρης έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση την ερχόμενη Τετάρτη που είναι προγραμματισμένος ο επαναληπτικός με την ΑΕΚ και έτσι την αντιμετωπίζει και ο Άκης Μάντζιος. Στο κομμάτι τουλάχιστον που τον αφορά και έχει να κάνει με την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Ο προπονητής του Άρη, το είπε ήδη μετά τον αγώνα, ότι βασικό του μέλημα, τις μέρες που μεσολαβούν ως την ρεβάνς, είναι να προσπαθήσει να ξεκουράσει τους παίκτες του. Όχι όλους ασφαλώς. Περισσότερο αυτούς που έχουν πάρει συνεχόμενα παιχνίδια και χρειάζονται ανάσες. Τον βασικό κορμό που δεν υπήρχε δυνατότητα να τεθεί σε… καθεστώς ροτέισον.

Ροτέισον που όπως όλα δείχνουν θα γίνει από τον Έλληνα τεχνικό στον αγώνα της Κυριακής με τον Παναιτωλικό και πιθανότατα θα είναι για πρώτη φορά τόσο εκτεταμένο. Αναγκαστικά, αφού το διακύβευμα είναι μεγάλο και ο Μάντζιος δεν θέλει να ρισκάρει κάποιο τραυματισμό ή έξτρα επιβάρυνση στους ήδη επιβαρυμένους βασικούς. Αυτό σημαίνει δυο πράγματα. Πρώτον ότι αρκετοί παίκτες του βασικού κορμού θα ξεκουραστούν. Κάποιοι ενδεχομένως δεν θα ταξιδέψουν καν στο Αγρίνιο. Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ και φυσικά ο Μορόν που έχει δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία της μιας αγωνιστικής είναι οι… υποψήφιοι για ξεκούραση.

Δεύτερο, ότι θα κληθούν οι εφεδρείες να καλύψουν τα κενά. Παίκτες με ελάχιστο ή ακόμη και καθόλου χρόνο συμμετοχής. Ο Χουτεσιώτης για παράδειγμα που έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τα τέλη Αυγούστου και τον αγώνα στη Λαμία. Ντεμπούτο στο βασικό σχήμα αναμένεται να κάνει ο Ρόουζ που αγωνίστηκε λίγα λεπτά ως αλλαγή με τον ΠΑΟΚ, ενώ βασικός αναμένεται να αγωνιστεί και ο Σαμόρα που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μορόν στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα επανακάμψουν οι Ρουπ και Μενέντες που ήταν εκτός αποστολής στα δυο τελευταία ματς, ο Φεράρι που δεν αγωνίστηκε καθόλου και είναι ξεκούραστος και φυσικά ο Φατόρε που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως δεξί μπακ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στη σύνθεση της μεσαίας γραμμής, αφού με τραυματίες Ζουλ και Βερστράτε οι επιλογές του Μάντζιου είναι περιορισμένες. Ο προπονητής του Άρη μπορεί να φωτογράφισε την χρησιμοποίηση και του Μάνου Γκαρθία μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, όμως όχι ως βασικός.