Η Άρσεναλ απέφυγε την τιμωρία της UEFA μετά την καθυστέρηση στη συνέντευξη Τύπου λόγω κακοκαιρίας

Μικέλ Αρτέτα

i

PrtScr

Η Άρσεναλ απέφυγε την τιμωρία της UEFA μετά την καθυστέρηση στη συνέντευξη Τύπου λόγω κακοκαιρίας

Κώστας Τόπας 09:28 - 03.10.2023

Η Άρσεναλ απέφυγε το πρόστιμο από την UEFA, μετά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για το Champions League.

Οι «κανονιέρηδες» έπαιξαν τον πρώτο τους αγώνα Champions League το 2017, όταν στις 20 Σεπτεμβρίου, νίκησαν την Αϊντχόφεν με 4-0 στο «Έμιρεϊτς». Η επόμενη αναμέτρησή τους φέτος για τα «αστέρια» είναι εναντίον της γαλλικής Λανς, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να στοχεύει στο 2X2.

Ωστόσο, τα προβλήματα για την Άρσεναλ εμφανίστηκαν λίγες ώρες πριν τη σέντρα. Σύμφωνα με τη «Sun», η Άρσεναλ ήταν κολλημένη στο αεροδρόμιο του Λούτον για περισσότερες από τέσσερις ώρες λόγω καταιγίδας στη νότια Αγγλία. Το ιδιωτικό αεροπλάνο δεν μπόρεσε να απογειωθεί μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες και έτσι σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση.

Τελικά, η Άρσεναλ πέταξε για τη Γαλλία το βράδυ της Δευτέρας (02/10), αλλά η συνέντευξη Τύπου του Μικέλ Αρτέτα έπρεπε να ακυρωθεί εντελώς επειδή η καθυστέρηση προκάλεσε μια παρέκκλιση από το πρόγραμμα.

Ως αποτέλεσμα, ένας κανόνας της UEFA παραβιάστηκε καθώς το άρθρο 73 ορίζει: «Κάθε σύλλογος πρέπει να δώσει συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα την ημέρα πριν τον αγώνα. Σε κάθε συνέντευξη Τύπου πρέπει να παρευρίσκεται ο προπονητής της ομάδας και τουλάχιστον ένας παίκτης. Εάν ο επικεφαλής προπονητής αποβληθεί για τον αγώνα, οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσουν στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τον βοηθό προπονητή».

Η Άρσεναλ απέφυγε την τιμωρία από το όργανο διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επειδή η καθυστέρηση δεν οφειλόταν στον αγγλικό σύλλογο. 

Champions League... πράξη δεύτερη!
CHAMPIONS LEAGUE

09:14 - 03.10.2023

Champions League... πράξη δεύτερη!

Η δράση στο Champions League επιστρέφει, αφού το πρόγραμμα της Τρίτης(3/10) περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Υπενθυμίζεται ότι και η συνέντευξη Τύπου της  Νιούκαστλ δεν είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα, καθώς οι καταιγίδες έκαναν τον Έντι Χάου να καθυστερήσει δύο ώρες στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη Μίλαν πριν από τον πρώτο τους αγώνα για το Champions League, μετά από 20 χρόνια.