Απρόσμενες ήττες για Σίτι και Γιουνάιτεντ - Άνετες νίκες για Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ - Πρώτη νίκη της Λούτον στην ιστορία της στην Premier

Χουάνγκ Χι Τσαν

Απρόσμενες ήττες για Σίτι και Γιουνάιτεντ - Άνετες νίκες για Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ - Πρώτη νίκη της Λούτον στην ιστορία της στην Premier

Ορέστης Καδδάς 19:00 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:45 - 30.09.2023

Γεμάτη εκπλήξεις ήταν η 7η αγωνιστική της Premier League, με τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ να πέφτουν θύματα εκπλήξεων από τη Γουλβς και την Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα. Αντίθετα εύκολο απόγευμα είχαν η Άρσεναλ που νίκησε 4-0 τη Μπόρνμουθ και η Γούεστ Χαμ που νίκησε με 2-0 τη Μπέρνλι. Ιστορική νίκη για τη Λούτον που πήρε την πρώτη της νίκη στην Premier μετά το 2-1 στην έδρα της Έβερτον.

Γεμάτο δράση ήταν το απόγευμα του Σαββάτου (30/9) για την Premier League με έξι αναμετρήσεις να λαμβάνουν χώρα και τις μεγάλες εκπλήξεις να μην λείπουν για μια ακόμη αγωνιστική. Το Μάντσεστερ είχε την τιμητική του. Τόσο η Σίτι, όσο και η Γιουνάιτεντ έπεσαν θύματα εκπλήξεων από τη Γουλβς και την Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα. Αντίθετα άνετες νίκες πήραν η Άρσεναλ (3-0) και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Γουέστ Χαμ (2-0) απέναντι σε Μπόρνμουθ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Τέλος, ιστορικό νίκη με 2-1 πήρε η Λούτον στην έδρα της Έβερτον, που ήταν και η πρώτη της στην Premier League.

Απρόσμενη μάλλον γκέλα για την Σίτι στο «Μολινό». Μόλις στο 13' η Γουλβς πήραν κεφάλι στο σκορ χάρη στο αυτογκόλ του άτυχου Ρούμπεν Ντίας. Ο συμπατριώτης του Πέδρο Νέτο έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και γυρίζοντας τη μπάλα στην περιοχή αυτή βρήκε τον Πορτογάλο σέντερ μπακ και κατέληξε στα δίχτυα του Έντερσον. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άλβαρεζ στο 58' ισοφάρισε σε 1-1 με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ. Τη μεγάλη νίκη για τους «Λύκους» έδωσε ο Χουάνγκ Χι Τσαν στο 66', έπειτα από ασίστ του Κούνια μέσα από τη μικρή περιοχή. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδίολα στο πρωτάθλημα και ανάλογα με το αποτέλεσμα της Λίβερπουλ με την Τότεναμ, μπορεί να πέσει από την κορυφή.

Θύμα έκπληξης έπεσε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ηττήθηκε εντός έδρας από την Κρίσταλ Πάλας χάρη στο φοβερό γκολ του Γιόακιμ Άντερσεν στο 25'. Η ομάδα του Έρικ τεν Χαχ δεν πάτησε πάνω στην εύκολη νίκη της επί της Πάλας με 3-0 για το League Cup και ηττήθηκε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα, μένοντας στα χαμηλά και τους 9 βαθμούς.

Εύκολο απόγευμα για την Άρσεναλ, που επικράτησε άνετα της Μπόρνμουθ 4-0 εκτός έδρας με τα γκολ του Σάκα και του Γουάιτ και τα πέναλτι των Έντεγκαρντ και  Χάβερτζ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Κάι Χάβερτζ με την φανέλα των «Κανονιέρηδων» με τον Μικέλ Αρτέτα να προσπαθεί να του τονώσει την ψυχολογία μετά το μέτριο ξεκίνημά του. Η Άρσεναλ με αυτήν της τη νίκη και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Σίτι βρέθηκε στο -1 από τους «Πολίτες» 

Εύκολη νίκη για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, Γουέστ Χαμ, που νίκησε με 2-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Τα γκολ της σημείωσαν ο Τζάροντ Μπόουεν και ο Τόμας Σούτσεκ, στο 24' και στο 37' αντίστοιχα.

Πρώτη νίκη και ταυτόχρονα πρώτο «διπλό» στην ιστορία της Λούτον στην Premier League, μετά το 2-1 στο «Γκούντισον Παρκ» με την Έβερτον. Τα γκολ στο ιστορικό αυτό «διπλό» έβαλαν οι Τόμας Λόκιερ και Κάρλτον Μόρις, ενώ για τα «Ζαχαρωτά» μείωσε ο Κάλβερτ Λούιν.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της επόμενης (8ης) αγωνιστικής: