Προειδοποιεί τους Ευρωπαίους διαιτητές ο Κλάτενμπεργκ: «Αν μετακομίσουν στην Σαουδική Αραβία θα αποκλειστούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Προειδοποιεί τους Ευρωπαίους διαιτητές ο Κλάτενμπεργκ: «Αν μετακομίσουν στην Σαουδική Αραβία θα αποκλειστούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Κώστας Τόπας 09:16 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 29.09.2023

Ο πρώην διαιτητής της Premier League κι αρχιδιαιτητής της Stoiximan Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, προειδοποίησε τους διαιτητές ότι θα μπορούσαν να αποτραπούν από το να αναλάβουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου εάν μετακομίσουν στη Σαουδική Αραβία.

Αυτό το καλοκαίρι, οι σύλλογοι της Σαουδικής Επαγγελματικής Λίγκας ξόδεψαν πολλά χρήματα για να δελεάσουν μερικά από τα μεγαλύτερα αστέραι της Ευρώπης για να παίξουν για τους συλλόγους τους. Οι Καρίμ Μπενζεμά, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ριγιάντ Μαχρέζ και Ενκολό Καντέ είναι μερικοί από τους αστέρες που μετακόμισαν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Τώρα, έχει αναφερθεί από τους Times ότι η Σαουδική Αραβία στοχεύει διαιτητές από την Premier League και από όλη την Ευρώπη. Στο πίσω μέρος αυτής της είδησης, ο πρώην διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος εργάστηκε ως διευθυντής διαιτησίας της Σαουδικής Αραβίας από το 2017 έως το 2018, εξέπεμψε μια αυστηρή προειδοποίηση.

«Το πρόβλημά μου με την ιδέα να έχουν διαιτητές πλήρους απασχόλησης να πηγαίνουν εκεί από την Ευρώπη είναι ότι δεν μπορώ να δω διαιτητές να παραιτούνται από την ευκαιρία να διαιτητεύουν στο Champions League, στο Euro ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός και αν είναι στο τέλος. της καριέρας τους.

Πίστευα ότι θα μπορούσα να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η FIFA και η UEFA επέμειναν ότι θα έπρεπε να με θεωρούν σαν Σαουδάραβα διαιτητή και δεν ήθελα να πάρω τη θέση κανενός από εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κλάτενμπεργκ

Επί του παρόντος, ένας διαιτητής της Premier League φέρεται να κερδίζει μεταξύ 120.000 και 300.00 ευρώ ετησίως και η Σαουδική Επαγγελματική Λίγκα πιστεύεται ότι είναι πρόθυμη να προσφέρει μεγάλη αύξηση. Ο Μάικλ Όλιβερ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους διαιτητής της Premier league, φέρεται να πήρε 3.000 ευρώ αφού ανέλαβε να διευθύνει αγώνας ανάμεσα στην Αλ Χιλάλ και την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.