«Ο Κριστιάνο είναι πλέον ένας άλλος άνθρωπος»: Αυτή είναι η νέα του ζωή στη Σαουδική Αραβία

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

PrtScr

«Ο Κριστιάνο είναι πλέον ένας άλλος άνθρωπος»: Αυτή είναι η νέα του ζωή στη Σαουδική Αραβία

Sportal newsroom 18:37 - 26.09.2023

Από τότε που έγινε κάτοικος Σαουδικής Αραβίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αλλάξει πολύ. Και όχι ως ποδοσφαιριστής, αλλά ως άνθρωπος...

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όχι πολύ και να πάμε στον Δεκέμβριο του 2022. Ένας μήνας που προβλεπόταν να είναι ονειρικός για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και κατέληξε σε εφιάλτη. Όσα σχέδια είχε κάνει πήγαν άπατα, με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να είναι ίσως και η χειρότερη στιγμή της καριέρας του.

Λίγο η σχέση του με την εθνική Πορτογαλίας, λίγο το ότι για πρώτη φορά οι Πορτογάλοι οπαδοί τον έστησαν στον τοίχο, λίγο η όλη ιστορία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το ότι ήθελε να φύγει από τους «κόκκινους διαβόλους» για να πάει σε μία κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά δεν έγινε ποτέ. Ένας συνδυασμός πραγμάτων, που τον έκανε για πρώτη φορά να ενδώσει στην ψυχολογική πίεση.

Έφτασε σε σημείο να αμφιβάλλει για πολλά, όπως για το αν θα συνεχίσει ή όχι στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Και όχι μόνο. Ωστόσο, ο «CR7» κατάφερε να βγει πιο δυνατός μέσα από μια από τις χειρότερες στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ κατέφυγε στην οικογένειά του και... εξανθρωπίστηκε. Μετά το Μουντιάλ αναγνώρισε ότι πολλές φορές, όταν είσαι στην κορυφή, αγνοείς την πραγματικότητα. Τώρα φαίνεται πιο ευτυχισμένος και απολαμβάνει τη ζωή χωρίς πίεση ή ταλαιπωρία.

Η μεταγραφή του στην Αλ Νασρ του έδωσε δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Να παίζει για ευχαρίστηση και να μπορεί να είναι ξανά χαρούμενος σε μία φάση της καριέρας του, κατά την οποία τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του δεν είναι πια τα ίδια όπως πριν από 10 χρόνια. Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που δεν αλλάζουν. Συνεχίζει να δουλεύει στο 100%, να ανταποκρίνεται άψογα και να έχει στόχους.

Αλλά έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Ο Κριστιάνο ήταν από τους παίκτες που πήγαιναν πολύ σπάνια να μιλήσουν σε δημοσιογράφους. Απέφευγε την επαφή με τα ΜΜΕ. Τώρα όμως δεν είναι έτσι. Πλέον, βγαίνει και μιλάει συχνά στην Πορτογαλία, είναι διαθέσιμος στις μικτές ζώνες και είναι φιλικός με τον Τύπο.

Μάλιστα, άνθρωποι από το κοντινό του περιβάλλον υποστηρίζουν πως είναι κάποιος άλλος. Απολαμβάνει το άθλημα χωρίς πίεση και όντας πιο κοντά στον κόσμο. Φυσικά, κύριος στόχος του να είναι να βρίσκεται στο 100% για το Euro 2024. Αλλά είναι βέβαιο πως με την άκρη του ματιού του κοιτά και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026...