Η τελευταία εντός έδρας νίκη της Άρσεναλ επί της Σίτι με μηδέν παθητικό... είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Αρτέτα (vid)

Μικέλ Αρτέτα

i

©Intime

Η τελευταία εντός έδρας νίκη της Άρσεναλ επί της Σίτι με μηδέν παθητικό... είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Αρτέτα (vid)

Κώστας Τσιακλής 19:46 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 09.10.2023

Η Άρσεναλ επικράτησε εντός έδρας της Μάντσεστερ Σίτι με μηδέν παθητικό για πρώτη φορά μετά το 2012. Τότε και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Μικέλ Αρτέτα.

Η Άρσεναλ επικράτησε μετά από καιρό της Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα το έκανε κρατώντας ανέπαφη την εστία της. Η τελευταία φορά που νίκησε εντός έδρας τους «πολίτες» με μηδέν παθητικό ήταν τον Απρίλιο του 2012 και τότε πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Μικέλ Αρτέτα. 

Οι «κανονιέρηδες» λοιπόν επικράτησαν της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε περισσότερο με μια παρτίδα σκάκι παρά με ποδοσφαιρικό αγώνα, Με τη νίκη της η Άρσεναλ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Τότεναμ και έσπασε μια κατάρα που την κυνηγούσε απέναντι στους «σίτιζεν». Συγκεκριμένα οι Λονδρέζοι δεν είχαν κερδίσει τη Σίτι στην Premier League από τον Δεκέμβριο του 2015!

Η τελευταία εντός έδρας νίκη πάντως με μηδέν παθητικό κόντρα στη Σίτι ήταν τον Απρίλιο του 2012 (1-0). Η σύμπτωση στις δύο επιτυχίες είναι τόσο το χρονικό σημείο που επιτεύχθηκε το γκολ, όσο και ένας εκ των πρωταγωνιστών. Ο λόγος για τον Μικέλ Αρτέτα που τότε είχε σκοράρει στο 86' το μοναδικό γκολ του αγώνα και είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. 

Στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής (08/10) ο Αρτέτα ήταν ξανά ένας από τους πρωταγωνιστές. Αυτή τη φορά ο Ισπανός ήταν ο προπονητής της Άρσεναλ και με την τακτική του προσέγγιση ανάγκασε τον Γκουαρδιόλα να καταγράψει αρνητικό ρεκόρ 13 ετών. Επιπλέον οι τέσσερις αλλαγές του είχαν συμμετοχή στο νικητήριο γκολ που σημειώθηκε όπως και τo 2012 στο 86'!

Επικό βίντεο: Ο Αρτέτα δεν είχε χαρεί ποτέ γκολ της Σίτι εναντίον της Άρσεναλ όταν ήταν στο πλευρό του Γκουαρδιόλα
PREMIER LEAGUE

13:21 - 09.10.2023

Επικό βίντεο: Ο Αρτέτα δεν είχε χαρεί ποτέ γκολ της Σίτι εναντίον της Άρσεναλ όταν ήταν στο πλευρό του Γκουαρδιόλα

Ο Μικέλ Αρτέτα, ο άλλοτε βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε χαρεί ποτέ γκολ των Πολιτών εναντίον της Άρσεναλ όταν ήταν στο πλευρό του Καταλανού τεχνικού.

Αν κάποιος ψάχνει κάποιο μελανό σημείο σε αυτή τη σύμπτωση είναι ότι το πρωτάθλημα την περίοδο 2011-12 κατέληξε τελικά στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι (με το γκολ του Σέρχιο Αγουέρο στο θρίλερ με την ΚΠΡ). Βέβαια τότε το Άρσεναλ-Σίτι είχε διεξαχθεί στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος και οι «κανονιέρηδες» βρίσκονταν εκτός διεκδίκησης του τροπάιου.