Πάρτι πρωτιάς για την Άρσεναλ – Διέλυσε 6-0 τη Λανς κι έδωσε εισιτήριο και στην Αϊντχόφεν

Πάρτι πρωτιάς για την Άρσεναλ – Διέλυσε 6-0 τη Λανς κι έδωσε εισιτήριο και στην Αϊντχόφεν

Κώστας Τσιακλής 23:55 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 30.11.2023

Η Άρσεναλ ισοπέδωσε με 6-0 τη Λανς, σημειώνοντας τα πέντε γκολ στο α’ ημίχρονο και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ σφράγισε και την πρόκριση της Αϊντχόφεν.

Η Άρσεναλ δεν άφησε περιθώρια στη Λανς.

Η ομάδα του Μιγκέλ Αρτέτα ήταν εκπληκτική στο πρώτο ημίχρονο και παρέσυρε τη γαλλική ομάδα, που πήγε να διεκδικήσει ένα αποτέλεσμα για να ελπίζει στην πρόκριση. Οι Άγγλοι, ωστόσο, δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα.

Τους διέλυσαν με 6-0 κι έτσι κατέκτησαν την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Champions League. Ένα αποτέλεσμα που έκανε και την Αϊντχόφεν να χαμογελάσει, αφού κι αυτή πλέον κρατάει στα χέρια της ένα εισιτήριο για τους «16». Οι Ολλανδοί με απίθανη ανατροπή νίκησαν στην Ισπανία με 3-2 τη Σεβίλλη και βρίσκονται δεύτερη με οκτώ βαθμούς. Στους πέντε είναι η Λανς, αλλά η Αϊντχόφεν υπερτερεί στην ισοβαθμία, διότι νίκησε 1-0 στην έδρα της, ενώ στη Γαλλία το αποτέλεσμα ήταν 1-1.

Το πάρτι για τους Λονδρέζους ξεκίνησε στο 13’. Ο Χάβερτζ από κοντά πλάσαρε για το 1-0, ενώ στο 21’ ο Γκάμπριελ Ζεσούς με φανταστική ενέργεια και πλασέ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 2-0΄.

Στο 24’ ο Σάκα με το στήθος από κοντά, έπειτα από απόκρουση του γκολκίπερ σε σουτ του Μαρτινέλι πέτυχε το 3-0.

Τα highlights από τη... ματσάρα της Τουρκίας ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατάσαραϊ (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

22:44 - 29.11.2023

Τα highlights από τη... ματσάρα της Τουρκίας ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατάσαραϊ (vid)

Η Γαλατάσαραϊ το πάλεψε με την... ψυχή της κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τελικά απέσπασε την ισοπαλία, στο ματς του UEFA Champions League. Δείτε τα γκολ και τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Στο 27’ ο Μαρτινέλι έκανε το 4-0 σ’ ένα εκρηκτικό τέταρτο για τους γηπεδούχους. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Έντεγκααρντ να σημειώνει στο 45’+1’ το 5-0. Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ έσβησε μηχανές, αλλά βρήκε κι έκτο γκολ. Κέρδισε πέναλτι μέσω VAR, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 86’ ο Ζορζίνιο για το 6-0.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι και η μεγαλύτερη νίκη αγγλικής ομάδας επί γαλλικής στη διοργάνωση!