Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ξέφυγε από την κόλαση της πόλης και έμεινε στην ισοπαλία στη ματσάρα με τη Γαλατά
i

©printscreen

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ξέφυγε από την κόλαση της πόλης και έμεινε στην ισοπαλία στη ματσάρα με τη Γαλατά

Ιάσονας Τσίλης 21:42 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:10 - 29.11.2023

Γαλατασαράι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν ισόπαλες 3-3 στο κορυφαίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων μέχρι στιγμής, με την ομάδα του Τεν Χαχ να χάνει μη μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε σε δύο περιπτώσεις. «Τελικό» πρόκρισης θα παίξουν οι «κόκκινοι διάβολοι» κόντρα στη Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική.

Ιδανική αυτόχειρας η Γιουνάιτεντ! Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, πλήρωσε τα τραγικά λάθη του Αντρέ Ονάνα και απώλεσε δύο φορές προβάδισμα δύο τερμάτων, με αποτέλεσμα να έρθει ισόπαλη 3-3 κόντρα στη Γαλατασαράι, για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League. Πλέον, θα παίξει τα ρέστα της κόντρα στη Μπάγερν στο «Ολντ Τράφορντ» την τελευταία αγωνιστική, όπου θα χρειαστεί νίκη για να συνεχίσει και το Φεβρουάριο στην Ευρώπη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 11', έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, με τον Μπρούνο Φερνάντες να σερβίρει στον Γκαρνάτσο, ο οποίος με τρομερό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», με την ψυχολογία στα ύψη από το εξαιρετικό ξεκίνημα, πέτυχε και δεύτερο γκολ, επτά λεπτά αργότερα.

Στο 18', έπειτα από πάσα του Λουκ Σο, ο Μπρούνο Φερνάντες δοκίμασε το πόδι του από τα 30 μέτρα και έστειλε τη μπάλα στο παράθυρο της εστίας του Μουσλέρα, κάνοντας το 2-0. Η Γαλατατασαράι αντέδρασε και μείωσε το σκορ στο 29'. Ο Ζίγεχ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ονάνα μπερδεύτηκε και έπεσε από την αντίθετη πλευρά, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν εκ νέου στο 43' με τον Ικάρντι, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως και το πρώτο, σκοράροντας στο δεκάλεπτο. Ο Γουάν Μπισάκα βρήκε τον ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος εκτέλεσε άψογα, δίνοντας ξανά αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Τεν Χαχ.

Η Γαλατασαράι ωστόσο, δεν τα παράτησε και ευτύχησε να μειώσει επτά λεπτά μετά το τρίτο γκολ της Γιουνάιτεντ. Ο Ζίγεχ εκτέλεσε ξανά φάουλ, περίπου από την ίδια απ' την οποί ήρθε και το πρώτο γκολ, με τη μπάλα αυτή τη φορά να πηγαίνει κατευθείαν στην Ονάνα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τη μπλοκάρει, με αποτέλεσμα να περάσει κάτω απ' τα πόδια του και να καταλήξει στα δίχτυα, σε μια στιγμή που σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει.

Οι Τούρκοι πήραν ψυχολογία και έκαναν την αύξησαν την πίεση τους, η οποία απέφερε καρπούς. Στο 71', ο Ζίγεχ από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Ακτούρκογλου από πολύ δύσκολη γωνία εκτέλεσε άψογα και με τη βοήθεια του δοκαριού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό στο τελευταίο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τέταρτο γκολ και να φτάνουν με μεγάλη άνεση η μία στην περιοχή της άλλης.

Στο 84' ο Ζαχά απείλησε για τους γηπεδούχους, όμως ο Ονάνα απέκρουσε κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Ένα λεπτό αγότερα, ο Μπρούνο Φερνάντες λίγο έλλειψε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ξανά εκτός περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Στην τελευταία μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Πελίστρι δεν κατάφερε να νικήσει τον πεσμένο Μουσλέρα και έτσι παρέμεινε το τελικό 3-3.

Τεράστια ανατροπή πρόκρισης για την Αϊντχόφεν στη Σεβίλλη - Οι Ισπανοί κινδυνεύουν να μείνουν κι εκτός Europa League!
CHAMPIONS LEAGUE

21:44 - 29.11.2023

Τεράστια ανατροπή πρόκρισης για την Αϊντχόφεν στη Σεβίλλη - Οι Ισπανοί κινδυνεύουν να μείνουν κι εκτός Europa League!

Η Σεβίλλη προηγήθηκε 2-0, αλλά η αποβολή του Οκάμπος έδωσε στην Αϊντχόφεν την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή. Οι Ολλανδοί επικράτησαν 3-2 κι έχουν προβάδισμα για την πρόκριση!

Η Γαλατασαράι ανέβηκε στους πέντε βαθμούς, με τη Γιουνάιτεντ να μένει στους τέσσερις, όσους έχει και η Κοπεγχάγη που αντιμετωπίζει αργότερα (22:00) τη Μπάγερν στο Μόναχο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν μόνο νίκη κόντρα στους «Βαυαρούς» για να συνεχίσουν στην Ευρώπη το Φεβρουάριο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (6ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ