Μόνο δύο παίκτες της Άρσεναλ έχουν κερδίσει την Premier League και το έκαναν με την Σίτι

Μικέλ Αρτέτα - Πεπ Γκουαρδιόλα

i

Γκουαρδιόλα και Αρτέτα/©Peter Powell/Pool via Getty Images/Ideal Images

Μόνο δύο παίκτες της Άρσεναλ έχουν κερδίσει την Premier League και το έκαναν με την Σίτι

Κώστας Τόπας 15:12 - 25.04.2023

Μόνο δύο παίκτες από την τρέχουσα ομάδα της Άρσεναλ έχουν καταφέρει στη ζωή τους να κατακτήσουν την Premier League και αμφότεροι το έκαναν ως μέλη της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο λόγος για τον Γκάμπριελ Ζεσούς και Ολεξάντρ Ζιντσένκο. Οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν κατακτήσει το  πρωτάθλημα από τη σεζόν 2003-04 και στην ομάδα τουςς, εκτός από αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχει άλλος που να έχει κερδίσει στο παρελθόν την Premier League με άλλη ομάδα. Το περίεργο είναι με ποια ομάδα το έκαναν οι Γκάμπριελ Ζεσούς και Ζιντσένκο.

Η ταπείνωση του Στελίνι στην Τότεναμ και οι οκτώ χειρότεροι υπηρεσιακοί προπονητές στην ιστορία της Premier League
PREMIER LEAGUE

09:24 - 25.04.2023

Η ταπείνωση του Στελίνι στην Τότεναμ και οι οκτώ χειρότεροι υπηρεσιακοί προπονητές στην ιστορία της Premier League

Ο Κρίστιανς Στελίνι αποτελεί παρελθόν από την Τότεναμ μετά την ταπεινωτική ήττα με 6-1 από τη Νιουκάστλ και το Sportal παρουσιάζει τους οκτώ χειρότερους υπηρεσιακούς προπονητές που έχει δει ποτέ η Premier League, συμπεριλαμβανομένου και του Ιταλού τεχνικού.

Καθώς δεν είναι άλλη από την Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία η Άρσεναλ θα κοντράρει τις δυνάμεις της  αυτή την Τετάρτη (26/04, 22:00) στο «Έτιχαντ». Τόσο ο Γκάμπριελ Ζεσούς όσο και ο Ζιντσένκο έχουν κερδίσει τις τέσσερις Premier League που έχει οδηγήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα ως προπονητής των Πολιτών (2017-18, 2018-19, 2020-21 και 2021-22).

Τόσο ο Βραζιλιάνος επιθετικός όσο και ο Ουκρανός εξτρέμ έφυγαν από τη Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι και υπέγραψαν σε μια Άρσεναλ που αυτή τη στιγμή έχει πλεονέκτημα 5 πόντων έναντι των «Πολιτών», που έχουν δύο παιχνίδια λιγότερο.

Από την άλλη, στη Σίτι, οκτώ παίκτες έχουν κερδίσει τέσσερις φορές την Premier League στην «εποχή Γκουαρδιόλα»: Έντερσον, Κέβιν ντε Μπρόινε, Κέιλ Γουόκερ, Φιλ Φόντεν, Τζον Στόουνς, Ιλκάι Γκουντογκάν, Αϊμερίκ Λαπόρτ και Μπερνάρντο Σίλβα.